Volkan Konak vrijdag 11 mei in Oude Luxor Theater Rotterdam


Ingeleid door Sunay Akin en Akgün Akova met Ístanbul tussen twee dichters

ROTTERDAM, 20070508 -- De Turkse muzikant Volkan Konak en zijn band treden op vrijdag 11 mei in het Oude Luxor Theater in Rotterdam op. `Volkan Konak' `Wind van de Zwarte Zee' is een bekend muzikant en dichter. Zijn gevarieerde repertoire voert je van hedendaagse Turkse Pop - Rockmuziek langs de universele 4/4 ritmes en de Turkse 2/4 ritmes, naar de betoverende, authentieke 5/8 ritme's van de Zwarte Zee. Hij componeerde muziek bij werken van dichters als Sunay Akin, Yasar Miraç en Nazim Hikmet, die bekend staan als meest fijngevoelige dichters uit Turkije.

`Ístanbul tussen twee dichters'
Sunay Akin en Akgün Akova

Niet alleen Volkan Konak is deze avond in het Rotterdamse, Oude luxor Theater te beluisteren. Sunay Akin en Akgün Akova zullen aan het begin van de avond een talkshow, gecombineerd met stand-up komedie en poëzie voordrachten , presenteren bekend onder de titel `Ístanbul tussen twee dichters'.

Sunay Akin heeft zijn eigen Speelgoed Museum opgericht aan de Aziatische kant van de Bosphorus. Hij presenteert radio en televisie programma's en is een veel gevraagde performer. Maar hij is voornamelijk dichter. Lyrische tonen en interessante details uit het dagelijks leven kenmerken zijn werk.

Akgün Akova, gerespecteerd ingenieur, is vooral bekend om zijn, in metaforen geklede zwarte humor. Hij is verliefd op poëzie en schrijft gedichten met voor iedereen begrijpelijke symboliek.


Grote zaal: Oude Luxor Theater
Aanvang: 19.30u
Afloop programma: 23.00u

www.volkankonak.nl

Het is mogelijk de dichters te interviewen. Meer informatie: stichtingsahne@yahoo.com of tel. 010 4114290





Kunststichting Sahne