Gemeente Hengelo
Maand van de Amateurkunst

Hengelo heeft hart voor amateurkunst. Daarom heeft de gemeente Hengelo het initiatief genomen tot een Maand van de Amateurkunst. Onder de paraplu Springlevend - Amateurkunst in Hengelo laat de stad zich van haar beste kant zien. Op 12 mei start de maand met het Stadserf-feest en op 2 juni is de afsluiting met het Nationaal Vocaal Festival.

Openingsspektakel

De Muziekschool Hengelo organiseert op zaterdag 12 mei het Stadserf-feest in het centrum van Hengelo. Vanaf 11.00 uur wordt de binnenstad alert gemaakt door de Drumfanfare Hengelo, waarna om 12.00 uur het Stadserf-feest officieel van start gaat. Daarna volgen op zeven locaties de muzikale, dans- en theaterinvullingen.

3500 zangers

Het slotakkoord van de Maand van de Amateurkunst Hengelo wordt gevormd door het Nationaal Vocaal Festival op zaterdag 2 juni. Meer dan 100 koren en ensembles komen uit het hele land - en Duitsland - naar Hengelo. Maakten vorig jaar de popkoren het grootste gedeelte van de groepen uit, dit jaar is dat niet meer zo. De organisatie verwacht meer gospel en barbershop, shanty en zeemanskoren, maar ook kamer- en oratoriumkoren. Kleurrijk en qua choreografie zeer uiteenlopend, wordt het ook een lust voor het oog. Met een grote slotmanifestatie op het Schouwburgplein zal de Maand van de Amateurkunt op deze dag een spetterend einde beleven. Meer informatie: www.amusing-hengelo.nl

Programma

Het programma van de Maand van de Amateurkunst omvat een grote aantal activiteiten.
Op verschillende plaatsen in de stad worden tentoonstellingen ingericht met werk van beeldende amateurkunstenaars, er wordt een aantal open podia georganiseerd en verschillende toneelgezelschappen, koren en muziekensembles hebben aangegeven dat ze tijdens de Maand van de Amateurkunst van zich willen laten horen. Binnenkort wordt het totale programma bekend.Voor meer informatie kunt u mailen naar amateurkunst@hengelo.nl of bellen met Klaske Buis, beleidsmedewerker Cultuur van de gemeente Hengelo, tel. 074-2459932.