Gemeente Assen


Actueel

Zomertentoonstelling Gouverneurstuin 2007

Assen, 18 april 2007

ODE

Voor de 19de keer organiseert de Werkgroep Gouverneurstuin de jaarlijkse zomertentoonstelling in de Gouverneurstuin te Assen. Van 12 mei tot en met 20 augustus 2007 zijn in de tuin vier bijzondere werken tentoongesteld van Arjen Boerstra uit Groningen, Adri A.C.de Fluiter uit Sleen, Sjef Meijman uit Veenhuizen en Merijn Vrij uit Groningen.

De vier kunstenaars hebben de kunstwerken speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt. De werken gaan een speciale band aan met 'Natuur en Groen' van de omgeving, het themajaar van Assen in 2007. De titel 'Ode' is ook een eerbetoon aan de scheidende burgemeester mevrouw Dineke van As-Kleijwegt. De opening zal op zaterdag 12 mei 2007 om 14:00 uur in de tuin worden verricht door mevrouw van As-Kleijwegt. Zij zal een inhoudelijke inleiding verzorgen. De opening wordt muzikaal omlijst door de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso'.

Personages Arjen Boerstra, foto's Renée Lutke

De Werkgroep Gouverneurstuin nodigt u, uw familie en vrienden van harte uit bij deze opening. Het project is onderdeel van het kunstbeleid van de gemeente Assen. De Werkgroep Gouverneurstuin 2007 is verantwoordelijk voor de realisatie van deze zomertentoonstelling. De Werkgroep is veel dank verschuldigd aan de medewerkers van de gemeentelijke Dienst Stadsbeheer voor hun assistentie in de tuin en aan Stichting De Hofstede, die het Asser Stadspark nieuw leven heeft ingeblazen.

MV Groei In de expositieruimte van het Stadhuis aan de Noordersingel worden vanaf 12 mei tot 20 augustus kleiner werk, modellen, schetsontwerpen, tekeningen en video's van de kunstenaars tentoongesteld. Het Stadhuis is geopend tijdens kantooruren, van 9:00 tot 16:00 uur, donderdags tot 19:00 uur

De Gouverneurstuin ligt in het centrum van Assen nabij het Drents Museum en is dagelijks geopend van 8:00 tot 20:00 uur. Op de woensdagavonden vinden er op het Podium voor de Media zomerconcerten plaats.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roberta Hilbrandie, beleidsadviseur beeldende kunst; tel.: 0592 366375, e-mail: R.Hilbrandie@assen.nl .