Ingezonden persbericht


NSKA introduceert Single Strijkers Dagen

De Nederlandse StrijkKwartet Academie (NSKA) introduceert Single Strijkers Dagen voor jonge, getalenteerde strijkers die wel een strijkkwartet zouden willen vormen, maar er nog niet in geslaagd zijn passende medestrijkers te vinden.

Wil je kwartetten en ben je nog "single"? Op hoog niveau strijkkwartet spelen en les krijgen is de wens van bijna iedere strijker. Voor een kwartet heb je echter vier strijkers nodig en juist het vinden van 4 strijkers die ook nog eens goed bij elkaar passen, is vaak er lastig.

Wij, de Nederlandse StrijkKwartet Academie (NSKA), bieden jou daarom de mogelijkheid om je toekomstige kwartetpartners te vinden tijdens de Single Strijkers Dagen, op 12 mei en 10 juni 2007!

Dit aanbod is vooral bedoeld voor 3e en 4e jaars studenten die zich serieus in de strijkkwartetstudie willen bekwamen, maar ook geĂŻnteresseerden uit de masterfase en getalenteerde strijkers uit de eerste twee studiejaren zijn van harte welkom.

De Singles Strijkers Dagen vinden plaats op 12 mei en 10 juni in het Conservatorium van Amsterdam. Een paar dagen lang strijkkwartetten met andere jonge strijkers van hoog niveau, gecoacht door de vast docent van de NSKA, Stefan Metz, zodat je al roulerend muzikale partners kunt vinden. Mocht blijken dat je een getalenteerd strijkkwartet kunt vormen, dan kun je van 9-15 juli deelnemen aan het Orlando festival en gratis deelnemen aan een kennismakingssemester aan de NSKA.

locatie
Conservatorium van Amsterdam, van 10.00 tot 17.00

Meer informatie via projectleider Ariane Limburg, ariane@hetnet.nl of 06 50211577