Gemeente Soest

Open middag

Datum: 26/04/2007

Open middag Milieucentrum de Kwekerij

Gratis nectar in onze nectarkroeg

Zaterdag 12 mei van 14.00 - 17.00 uur organiseert milieucentrum de Kwekerij allerlei activiteiten voor jong en oud in de tuin bij het centrum. Het milieucentrum ligt aan de Molenstraat 157 in Soest. Die middag wordt ook de nectarkroeg ingewijd.

Het IVN Eemland en milieucentrum de Kwekerij (gemeente Soest) zijn eigenaar van de nectarkroeg en willen u graag informeren over en betrekken bij het waarnemen van klimaatveranderingen in de natuur dichtbij, in uw eigen buurt.

Bij de nectarkroeg in onze tuin kunt u bijvoorbeeld waarnemingsformulieren invullen en opsturen naar een landelijk steunpunt. Dat kunt u natuurlijk ook in uw eigen tuin doen. Alle waarnemingen worden dan verwerkt en gebruikt voor onderzoek naar de effecten van de klimaatverandering op onze natuur.

Meer informatie over veranderingen in de natuur kunt u vinden op www.natuurkalender.nl. Het weekend van 12 en 13 mei is ook het weekend van de Nationale Vlindertelling. Honderd nectarkroegen, verspreid door het hele land, kunnen dan worden bezocht. Een nectarkroeg is één van de onderdelen van HIER, een landelijk klimaatprogramma waar 38 goede doelenorganisaties van de Nationale Postcodeloterij bij betrokken zijn.

Het doel van dit programma is het aanwakkeren van het bewustzijn dat er iets aan de klimaatverandering gedaan kan worden. Meer informatie over dit programma vindt u op www.hier.nu.

Het milieucentrum de Kwekerij organiseert al vanaf 1990 vele Natuur- en Milieuprojecten en -activiteiten voor alle basisscholen uit Soest en Soesterberg, het voortgezet onderwijs en voor volwassenen.

Komt u ook, alleen of met uw familie en vrienden, op 12 mei een kijkje nemen en een drankje drinken in onze nectarkroeg?