Gemeente Spijkenisse


Vroege vogeltocht met Fluisterboot

27 april 2007

Fluisterboot
Fluisterboot ´De IJsvogel´ begint op zaterdag 12 mei weer aan een nieuw vaarseizoen. De boot vertrekt om 6.00 uur voor een vroege vogeltocht.

In het vaargebied van de fluisterboot, langs de Vierambachtenboezem leven diverse zangvogels, van de vink tot en met de blauwborst. Juist nu, in het voorjaar, wanneer de vogels elkaar het hof maken en hun territorium bepalen, geven ze prachtige ochtendconcerten.

Adrie van der Heijden, vogeldeskundige van de vogelwerkgroep van de KNNV (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Veldbiologie), vertelt tijdens de vroege vogeltocht welke vogels zo prachtig zingen. In dit gebied tref je ook vogels aan die minder fraai zingen, zoals de bruine kiekendief en de ijsvogel. Ook over deze wat mindere zangers zal de vogeldeskundige uitleg gegeven worden.

De boot vertrekt op 12 mei vanaf de steiger aan de Bermweg. De tocht kost 5 euro en reserveren wordt ten zeerste aanbevolen. Als de fluisterboot volgeboekt is en er zijn meer aanmeldingen, dan wordt op de volgende zaterdagen in mei ook een vroege vogeltocht georganiseerd.

De Fluisterboot vaart vanaf 12 mei op zaterdag en zondag om 13.00 uur en 15.30 uur en van dinsdag tot vrijdag om 13.00 uur en 15.30 uur en voor groepen om 10.00 uur.

Reserveren kan bij het Milieu Huis
tel: (0181) 600 099
Interne links
Fluisterboot De IJsvogel