Gemeente Maassluis



Gedeeltelijke afsluiting A20 in weekeinde 12 / 13 mei

Van vrijdagavond 11 mei 21.00 uur tot maandagmorgen 14 mei 05.00 is een deel van rijksweg A20 afgesloten voor verkeer van Hoek van Holland richting Rotterdam. Rijkswaterstaat gaat een deel van rijksweg A20 opnieuw asfalteren. Het gaat om een deel van de noordbaan (rijrichting Hoek van Holland) tussen afrit 8 `Vlaardingen west' en afrit 7 `Maassluis'.

Om dit wegvak in een weekeinde te kunnen voorzien van een nieuwe asfaltlaag, zal het verkeer richting Hoek van Holland ter hoogte van het tankstation tussen Vlaardingen en Maassluis naar de verkeerde (zuidelijke) rijbaan worden gebracht. Na afrit 7 `Maassluis' wordt dit verkeer vervolgens terug geleid naar de juiste rijbaan. Op deze wijze kan het verkeer van Vlaardingen in de richting Hoek van Holland wel gebruik blijven maken van de A20. Het verkeer in omgekeerde richting, richting Rotterdam, kan dat echter niet. Voor dit verkeer wordt de A20 van afrit 6 `Maasdijk' tot aan afrit 8 `Vlaardingen west' tijdelijk afgesloten. De aansluitingen bij afrit 7 `Maassluis' zijn dan ook afgesloten, met uitzondering van de oprit richting Hoek van Holland.

Mochten omstandigheden de uitvoering van de asfalteringswerkzaamheden onmogelijk maken, dan wordt de tijdelijke afsluiting verplaatst naar het reserveweekeinde van 19 en 20 mei 2007.

Omleiding

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via het Westland en de A13. De verwachting is echter wel dat er extra verkeer door de stad Maassluis zal gaan rijden. Het verkeer dat normaal gesproken bij afrit 7 `Maassluis' de A20 verlaat, zal dit via afrit 6 `Maasdijk' gaan doen. Naar verwachting zal er binnen Maasluis voornamelijk extra verkeer gebruik gaan maken van de Maasdijk en Westlandseweg. Op de Westlandseweg zijn in diezelfde periode werkzaamheden gaande voor de aanleg van de rotonde Westlandseweg-Mozartlaan. Er wordt echter naar gestreefd om het betreffende kruispunt in dat weekeinde geheel beschikbaar te houden voor het verkeer, zodat daardoor in ieder geval geen extra verkeershinder ontstaat.