Nederlandse Spoorwegen

Persinformatie
Utrecht, 3 mei 2007

Gewijzigde dienstregelingen voor Thalys en Internationale treinen

Zaterdag 12 mei na 19.00 uur en zondag 13 mei de hele dag

ProRail werkt op zaterdagavond 12 mei na 19.00 uur en zondagochtend 13 mei tot 09.00 uur aan het spoor tussen Rotterdam en Dordrecht. Op zondag 13 mei verricht ProRail ook werkzaamheden aan het spoor tussen Schiphol en Leiden. Als gevolg van deze werkzaamheden is de dienstregeling van Thalys Amsterdam-Brussel-Parijs en de Internationale trein Amsterdam-Antwerpen-Brussel gewijzigd. We adviseren reizigers naar België op zaterdagavond en zondagochtend op een ander moment te reizen of te reizen via een andere route. Op zondag 13 mei adviseren we reizigers van Schiphol minimaal drie kwartier eerder op reis te gaan.

Reisadviezen

Zaterdagavond 12 mei, na circa 19.00 uur:
De Internationale treinen Amsterdam-Antwerpen-Brussel die om 19.26, 20.26 en 21.26 uur uit Amsterdam Centraal vertrekken, rijden niet tussen Amsterdam Centraal en Roosendaal. Reizigers voor deze treinen (nummers 642, 643 en 644) adviseren we te reizen via Utrecht Centraal en 's-Hertogenbosch naar Roosendaal en daar over te stappen op de Internationale trein. Ga, afhankelijk van uw vertrekstation, een tot twee uur eerder op reis.

Zondagochtend 13 mei, tot circa 09.00 uur:
De Internationale treinen Amsterdam-Antwerpen-Brussel die om 06.25 uur uit Rotterdam Centraal en om 06.22 en 07.22 uur uit Amsterdam Centraal vertrekken, rijden niet tussen Rotterdam Centraal/ Amsterdam Centraal en Roosendaal. Reizigers voor deze treinen (nummers 628, 629 en 630) adviseren we te reizen via Utrecht Centraal en 's-Hertogenbosch naar Roosendaal en daar over te stappen op de Internationale trein. Ga, afhankelijk van uw vertrekstation, een tot twee uur eerder op reis.

Zondag 13 mei, de hele dag:
Alle Thalys-treinen Amsterdam-Brussel-Parijs vertrekken vijf minuten eerder uit Amsterdam Centraal. We adviseren reizigers uit Amsterdam vijf minuten eerder op reis te gaan. Tussen Amsterdam Centraal en Den Haag HS rijdt Thalys via een andere route en stopt daardoor niet op Schiphol. Thalys-reizigers van Schiphol adviseren we te reizen naar Amsterdam Sloterdijk en daar over te stappen op Thalys. Alle Thalys-treinen stoppen extra in Amsterdam Sloterdijk. Reizigers van Schiphol dienen drie kwartier eerder op reis te gaan om in Amsterdam Sloterdijk de aansluiting te halen.
Alle Internationale treinen Amsterdam-Antwerpen-Brussel van Nederland naar Antwerpen en Brussel vertrekken vijf minuten eerder uit Amsterdam Centraal. We adviseren reizigers uit Amsterdam Centraal vijf minuten eerder op reis te gaan. Tussen Amsterdam Centraal en Den

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358

Datum 3 mei 2007
Pagina 2/2

Haag HS rijdt de Internationale trein via een andere route en stopt daardoor niet op Schiphol. Reizigers van Schiphol adviseren we te reizen naar Amsterdam Sloterdijk en daar over te stappen op de Internationale trein naar Antwerpen en Brussel. Deze treinen stoppen extra op Amsterdam Sloterdijk. Reizigers van Schiphol dienen drie kwartier eerder op reis te gaan om in Amsterdam Sloterdijk de aansluiting te halen.

Meer informatie
Voor meer informatie kunnen reizigers terecht op www.nsinternationaal.nl, bij NS Internationaal TeleSales, 0900-9296 ( 0,35 p.m.) en de verkoopbalies NS Internationaal of haal de folder Werk aan het spoor bij één van de NS-servicepunten.

Noot aan de redactie


Nederlandse Spoorwegen