Ingezonden persbericht


Persbericht

Zeist, 3 mei 2007

Open dag Timon in o.a. Amersfoort, Amsterdam, Bussum, Utrecht, Rotterdam en Zwolle.

Kijkje binnen muren van woongroepen

Zeist - Wie wil weten hoe het is om te leven in een woongroep, heeft 12 mei aanstaande de kans om het te ontdekken. Dan houden de woongroepen van Timon een open dag. Geïnteresseerden zijn welkom bij één van de tien woongroepen in het land. Buurtbewoners, donateurs, mensen vanuit lokale kerken en mensen die vanuit hun beroep meer willen weten over deze hulpverleningsvorm: voor iedereen staat vanaf 10 uur de koffie klaar!

''In de woongroepen wonen en leven gezinnen en alleengaanden van diverse leeftijden'', vertelt Bart Schenk, voorlichter van Timon. ''Deze zogenaamde kernbewoners bieden op vrijwillige basis een veilige plek aan jongvolwassenen die begeleiding nodig hebben op weg naar zelfstandigheid. Dat zijn onze meewoners.'' De kernbewoners zijn geen hulpverleners, maar mensen die vanuit hun christelijke levensvisie als 'goede buur' een luisterend oor en een sociaal netwerk bieden aan de meewoners. Jongvolwassenen met psychosociale of licht psychiatrische problemen kunnen voor een periode van maximaal twee jaar in een Timon Woongroep terecht. Ze worden begeleid door medewerkers van Timon Ambulante Jongvolwassenenzorg. Timon-medewerkers bieden hulp op basis van de christelijke levensovertuiging, maar iedere jongere of jongvolwassene met welke levensovertuiging dan ook, is welkom.

''Onze manier van hulpverlenen aan jongvolwassenen blijkt in een grote behoefte te voorzien'', aldus Schenk. ''In juni openen we dan ook de elfde Timon-woongroep in de Enschedese wijk Roombeek. Verder hebben we plannen voor een woongroep in Leidsche Rijn en een tweede woongroep in Amsterdam.''

Er zijn woongroepen in Amersfoort, Amsterdam, Bussum, Culemborg, Houten, Rotterdam, Zeist en Zwolle. Meer informatie is te vinden op www.timon.nl of via 030 - 6940070.