ROGER CICERO - "Wat er ook gebeurt, het wordt swingen"

HAMBURG, Duitsland, May 4 /PRNewswire/ --


- Kruisverwijzing: Foto wordt gedistribueerd via EPA (European Pressphoto Agency) en kan gratis worden gedownload vanaf:
www.presseportal.de/story.htx?firmaid=63390&keygroup=bild-

Deelnemer voor Duitsland aan het Eurovisie Songfestival gaat met optimisme de finale in op 12 mei in Helsinki. "Ik weet dat ik tegen de stroom inga met swing muziek. Maar dat is precies wat ik zo opwindend vind aan de competitie. Lordi kwam vorig jaar ook als outsider binnen en heeft het goed gedaan."

Roger Cicero creatieve wortels liggen in Roemenië, waar zijn grootvader Roemeens orthodox priester was, die naast zijn werk poëzie schreef. Als zoon van de legendarische jazz musicus Eugen Cicero leerde Roger als kind al piano en gitaar spelen. Hij studeerde vocale jazz in Hilversum (en spreekt sindsdien vloeiend Nederlands). "Swing is een internationale liefdesaffaire. Het is het soort muziek die iedereen kan raken. Wij hebben geen pyrotechniek, flitsende kleding of andere dramatische effecten nodig. We richten ons volledig op onze muziek en mijn stem en doen gewoon ontzettend ons best. Het publiek zal snel inzien dat we geen plastic band zijn! Wij zijn als hete lava!"

Met deze houding heeft Roger Cicero (36) in Duitsland al een indrukwekkende carrière achter de rug. Zijn debuut album "Männersachen" (Mannenzaken) was met 350.000 CD's het best verkochte album in Duitsland in 2006/2007. Hij kreeg goud en platina en de prestigieuze "Echo" muziek prijs voor beste nationale pop artiest. Maar wat hij het leukste vindt zijn de vele uitverkochte optredens, die hij in Duitsland heeft gedaan. Concerten staan op stapel in Zwitserland, Oostenrijk en Nederland - waar het album binnenkort wordt uitgebracht. "Vroeger zong ik in kleine jazz clubs. Dat vond ik ook geweldig. Maar als er plotseling 6000 mensen mee gaan zingen krijg ik echt kippenvel!"

Roger Cicero woont in Hamburg. Zijn hobby's zijn biljarten, schaken, koken en yoga. En muziek.

Ga voor meer details naar: www.rogercicero.de

Pers contact:

Tel.: +49-173-20-90-129
www.kuestercom.de
info@kuestercom.de

Contact:

Pers contact: Tel.: +49-173-20-90-129, info@kuestercom.de