Gemeente Den Haag

Natuurliefhebbers kunnen op zaterdag 12 en zondag 13 mei een natuurspeurtocht maken in Madestein. In het recreatiegebied is een route uitgezet voor de Haagse Natuurverkenners. Zowel leden als niet-leden van deze natuurclub en jong en oud kunnen de wandeling maken.

Routekaart en informatieboekje
De wandeling duurt ongeveer 1½ uur en is gemaakt voor kinderen van 7 tot 13 jaar. De route is goed te belopen voor zowel jong als oud, dus deelnemers van alle leeftijden zijn welkom. Het startpunt van de wandeling is op beide dagen op stadsboerderij Hoeve Bijdorp aan de Loosduinse Hoofdstraat, naast nummer 1184A. Starten kan tussen 10.00 en 14.00 uur. Deelnemers krijgen op het startpunt een routekaart en een informatieboekje over de planten en vogels die onderweg te zien zijn. De kaart en het boekje zijn gratis voor leden van de Haagse Natuurverkenners. Niet-leden betalen 2 euro. Naast de wandeling is er een extra activiteit waarbij kinderen waterdiertjes bestuderen.

Natuurverkenners
De Haagse Natuurverkenners is een natuurbelevingclub voor kinderen van 7 tot 13 jaar. Zes keer per jaar kunnen leden (en hun familie) gratis deelnemen aan wandelingen. Wie lid wordt, voor 10 euro per jaar, ontvangt ook een clubkaart en nieuwsbrieven met informatie over de activiteiten. Aanmelden kan voorafgaand aan de wandeling. Meer informatie staat op www.denhaag.nl/hnv.