Gemeente Sluis

heropening openluchtzwembad Aardenburg op zaterdag 12 mei

PERSBERICHT - 4 mei 2007

FEESTELIJKE HEROPENING
OPENLUCHTZWEMBAD AARDENBURG OP ZATERDAG 12 MEI

Op zaterdag 12 mei wordt het door diverse ondernemers flink gerenoveerde Aardenburgse zwembad feestelijk heropend. Eind maart 2007 startte ondernemer Jan de Ridder zijn Ondernemersactie Gemeentelijk Zwembad Aardenburg om de hoognodige onderhoudswerkzaamheden aan de kleedruimten en verdere verbouwing op touw te zetten. Dit in nauwe samenwerking met de gemeente Sluis. Meer dan veertig betrokken ondernemers uit West Zeeuws-Vlaanderen en de Vlaamse grensstreek hebben zich als sponsor bij zijn initiatief aansloten. De werkzaamheden verliepen in hoog tempo en het resultaat mag er zijn!

Geschiedenis
Na de Tweede Wereldoorlog werd uit een initiatief van burgemeester S. van Dongen met medewerking van mevrouw E.J. van den Broeke-de Man een actie op touw gezet om het zwaar gehavende Aardenburg weer op te bouwen. Door lezingen overal in den lande kon een startkapitaal worden gevormd voor de stichting van een sportpark met paviljoen, waarvan de ontwerpopdracht werd verstrekt aan de architect J.P. Kloos, een uitgesproken representant van de Nieuwe Zakelijkheid in de architectuur. Aardenburg kreeg toen - in 1952 - het eerste gegraven openluchtzwembad van ver in de omtrek, compleet met speeltuin en zonneweide.

Resultaten ondernemersactie
Begin 2007 nam ondernemer Jan de Ridder het initiatief om samen met andere ondernemers en in nauw overleg met de gemeente bepaald onderhoud voor eigen rekening aan te pakken. In het kader van deze ondernemersactie zijn de afgelopen weken vele onderhoudswerkzaamheden verzet door de volgende bedrijven, instellingen en particulieren:

Jan de Ridder Installaties, Aardenburg, Leenhouts Aannemingsbedrijf, Sluis, Th. Van Hoorickx & Zn Aannemersbedrijf, Heille, Aannemingsbedrijf Van de Kerkhove, Draaibrug, Aannemingsbedrijf Pielaat, Eede, Schildersbedrijf J.M. van IJzerloo, Sluis, Loodgietersbedrijf van Parijs, Eede, DEHA engineering, Eede, Koninklijke Muzieksociëteit Aardenburgsche Fanfaren, Marc Standaert en Zoon, Maldegem-B, Doe-het-zelf en Hobbyhuis J. Daansen, Aardenburg, Aannemingsbedrijf Henk Begijn, Eede, Installatiebedrijf van Hal, Eede, Boerderijcamping De Oliepot, Aardenburg, Van Daalen Textiel Mode en Woninginrichting, Aardenburg, Sportshop Francke, Oostburg, Assurantiën Paridaen, Aardenburg, HCR s Lands Welvaren, Aardenburg, Valcke badkamer - verwarming - bouw, Eekloo-B, InHouse Cleaning Services, Aardenburg, Theo Aernoudts, Th. Vermeire Keurslagerij, Aardenburg, Schilders- en behangersbedrijf De Sutter, Oostburg, Obs Vorsterman van Oyen, Aardenburg, Nicado, Aardenburg, Landschapsarchitect Tom de Witte, Aardenburg, Drukkerij Durenkamp, Aardenburg, Lako Autoschadebedrijf, Aardenburg, Rabobank West-Zeeuws-Vlaanderen, Leliaert Woninginrichting, Aardenburg, Ontwerper Rino Pieters, Aardenburg, Vereniging Ondernemend Aardenburg, Zilverkunst & Ambacht, Aardenburg, Hinneman Engineering te Oostburg, J&M Tuindecoratie, Eede, Stichting Stadsraad Aardenburg, Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, A.C.S, De Nachtuuln, Uulehat, Projectbouw Borgonjon, Adegem-B, Bloemwinkel Isabellahof, Aardenburg.

In de bijlage staat wie welke werkzaamheden heeft uitgevoerd.

Ook de gemeente Sluis heeft naast regulier onderhoud extra onderhoudswerkzaamheden voor haar rekening genomen.

Vervolg ondernemersactie
De ondernemersactie wordt ook na de opening voortgezet. In samenwerking met de gemeente Sluis en de provincie Zeeland worden plannen uitgewerkt voor het verkrijgen van Europese subsidie om het karakteristieke bad uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw in Aardenburg te behouden en waar mogelijk nog te verfraaien. Ook loopt er een aanvraag voor toekenning van de status van cultuurhistorisch monument.

Programma heropening op 12 mei
Op 12 mei gaat het zwemseizoen voor het openluchtzwembad in Aardenburg weer van start. Initiatiefnemer Jan de Ridder en de gemeente Sluis organiseren op deze dag een feestelijke heropening, waarvoor vanzelfsprekend alle deelnemers aan de ondernemersactie zijn uitgenodigd.

Het programma:
14.00 uur Vertrek optocht van fanfare, schoolkinderen en sponsorautos vanaf de Markt te Aardenburg
14.30 uur Aankomst bij zwembad. Schoolkinderen en genodigden verzamelen rondom het zwembad
14.40 uur Toespraak door Jan de Ridder, initiatiefnemer van de Ondernemersactie Gemeentelijk Zwembad Aardenburg 14.45 uur Afroep van de deelnemende sponsors aan de ondernemersactie 14.50 uur Officiële heropening door wethouder Leen Wille (portefeuillehouder Sport) van de gemeente Sluis met ballonwedstrijd voor schoolkinderen uit de gemeente Sluis en de Vlaamse grensgemeenten 15.00 uur Aanvang receptie

Vanaf 15.00 uur is het zwembad voor alle bezoekers gratis toegankelijk.

Bijlage werkzaamheden in PDF formaat