Gemeente Terneuzen

Feestelijke opening in speeltuin Spui

In de speeltuin achter de molen in Spui staat sinds kort een nieuwe glijbaan en een prachtig klimrek. Dit is in goed overleg met bewoners/kinderen van Spui en de gemeente Terneuzen gerealiseerd. Op 12 mei worden de speeltoestellen feestelijk geopend.

Het programma is als volgt:
10.00 uur: komst van de speelneusbus; een speelneus op wielen met allerlei spelmateriaal,
11.00 uur: woord van welkom door het bestuur van Belangengroep Spui, 11.15 uur: toespraak door wethouder C.L. Liefting, waarna de kinderen de speeltoestellen uitpakken,12.00 uur: afsluiting.

De nieuwe speeltoestellen zijn een vervanging voor de oude speeltoestellen die in 2006 zijn afgekeurd. Bij vervanging vraagt de gemeente aan de desbetreffende wijken en kernen of er specifieke wensen zijn. De wensen van Belangengroep Spui zijn besproken en uiteindelijk heeft de belangengroep samen met de kinderen twee speeltoestellen uitgezocht: een glijbaan en een combinatietoestel met klimelementen. Omdat de aanschaf van deze speeltoestellen niet binnen het budget paste voor vervanging van het afgekeurde speeltoestel is Belangengroep Spui op zoek gegaan naar sponsors en heeft uiteindelijk een bedrag van 2.400,00 bij elkaar gekregen. Hiermee konden de gewenste speeltoestellen toch gerealiseerd worden. Daarnaast heeft de gemeente nog een basketbalpaal geplaatst (uit Zuiddorpe, nadat hier het verharde speelveld is gerealiseerd), zodat de wat oudere jeugd kan basketballen.

Nadere informatie:
Afdeling Communicatie Yvonne Wanders Telefoonnummer: 0115 455 525

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl |