Gemeente Lingewaard


Viering 300 jaar Pannerdensch Kanaal van start

Zaterdag 12 mei beginnen de festiviteiten die in de komende periode in de hele regio ter gelegenheid van de viering 300 Jaar Pannerdensch Kanaal worden gehouden. Onder het motto: 300 jaar de vaart erin zal bij beide veerstoepen van de pont Doornenburg-Pannerden een tweetal informatieborden worden onthuld die de passant de historie, het heden en de toekomst van de omgeving vertellen.

De openingshandelingen vinden tussen 10.30 uur en 11.45 uur plaats. In het bijzijn van veel genodigden en harmonie St.Caecilia en schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen uit Doornenburg zal burgemeester Harry de Vries het informatiebord bij de veerstoep Doornenburg onthullen. Daarna vertrekt het hele gezelschap per fiets naar Kasteel Doornenburg waar de openingsfestiviteiten worden afgerond.

Fietstocht
Direct na de onthulling start onder leiding van het IVN RijnWaal een fietstocht langs het Pannerdensch Kanaal. Liefhebbers moeten zich rond 11.15 uur verzamelen bij Hotel Rijnzicht. Deelname is gratis.

Veerpont Doornenburg-Pannerden gestremd
In verband met de openingsfestiviteiten is de veerpont tussen Doornenburg en Pannerden op zaterdag 12 mei tussen 10.30 en 11.45 uur voor alle verkeer gestremd. Dit zal via aanwijzingsborden op het dijkvak Huissen-Doornenburg kenbaar worden gemaakt.