Gemeente Zoetermeer

Nationaal Kinderboerderijen Weekend in Zoetermeer

Op zaterdag 12 en zondag 13 mei wordt voor de veertiende keer het Nationaal Kinderboerderijen Weekend georganiseerd. In het hele land worden door kinder- en stadsboerderijen tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Ook de twee stadsboerderijen in Zoetermeer doen aan dit weekend mee. Het thema is dit jaar "Jong Leven".

Het buitenbeest
Op Stadsboerderij Het Buitenbeest aan de Voorweg 93, is op beide dagen allerlei informatie te vinden over jonge dieren. Kinderen kunnen opdrachtjes uitvoeren en een leuke vragenlijst beantwoorden. Zo komen ze langs de dwerggeiten en heideschapen met hun zeer jonge lammeren. Op zondag houdt het Wereld Natuur Fonds een Fancy Fair met leuke informatie en activiteiten voor jong en oud. Ook zijn er demonstraties schapenscheren. Kinderen kunnen zich uitleven op een groot springkussen. Even uitrusten kan op het biologisch koffie-, thee-en ijsterras. De activiteiten beginnen zondag om 13.00 uur en eindigen om 16.30 uur.

De Balijhoeve
Zaterdag 12 mei vindt op stadsboerderij De Balijhoeve in Rokkeveen tussen 13.00 uur en 16.00 uur het scheren van Shetlandschapen plaats. Op zondag 13 mei start om 10.30 uur een roofvogelshow met een gier, arend, woestijnbuizerd, valken en een aantal uilen. De show duurt tot 11.30 uur. Het schaapscheren vindt plaats tussen 12.30 uur en 16.00 uur. Het geschoren wol is te koop. Ook zijn er demonstraties spinnen en wolverwerking. Om14.00 uur is er een demonstratie schapendrijven met een border-collie. Hiervoor worden heideschapen gebruikt uit een Zoetermeers natuurpark.

De beide stadsboerderijen zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. GeĂŻnteresseerden kunnen voor meer informatie bellen naar Het Buitenbeest, telefoon (079) 3520624, of naar De Balijhoeve, telefoon (079) 3620832 of kijk op de website www.balijhoeve.nl of www.zoetermeer.nl.