Gemeente Zoetermeer

Fietsroutes langs Zoetermeerse wateren

Gemeente Zoetermeer heeft een boekje uitgebracht met twee fietsroutes langs water in Zoetermeer. De routes bestaan ieder uit ongeveer twintig bezienswaardigheden. In het boekje staat informatie over de rol van water in Zoetermeer van vroeger en nu, het watersysteem, de waterberging en de waterkwaliteit. Het boekje vloeit voort uit een aantal fietsexcursies die de gemeente in samenwerking met de hoogheemraadschappen de afgelopen jaren heeft georganiseerd langs de Zoetermeerse wateren.

Fietsliefhebbers kunnen het boekje afhalen in de hal van het stadhuis, bij alle wijkposten, het Stadsmuseum en de bibliotheken. In verband met de Landelijke Molendag zijn de boekjes op 12 mei ook bij Molen de Hoop verkrijgbaar.

Het boekje is gemaakt in kader van het Waterplan. Het Zoetermeerse Waterplan is opgesteld door de gemeente en de hoogheemraadschappen van Rijnland en Schieland en de Krimpenerwaard. In het Waterplan staat hoe we een duurzaam watersysteem kunnen ontwikkelen en behouden. De thema's daarvan zijn betrouwbaar, levend en boeiend water.

Informatie is te verkrijgen bij het team NME van de gemeente Zoetermeer, mevruow T. Kester, telefoon (079) 3469662 of op internet; www.zoetermeer.nl onder natuur en milieu.