Ingezonden persbericht


Amsterdam 10 mei, 2007

PERSBERICHT

Boter, Kaas en Eieren over het moederschap

Etnisch bewustzijn noodzakelijk voor kinderen

In deze uitzending van Boter, Kaas en Eieren zijn te gast: Gerda Havertong (actrice), Inci Pamuk (cabaretier) en Esma Choho (journalist). Zaterdag 12 mei discussiëren zij over het moederschap. Helaas worden kinderen al op jonge leeftijd geconfronteerd met hun afkomst. In hoeverre moet je als ouder je kind daar op voorbereiden? Hebben de kinderen daar baat bij?

Esma Choho: 'Volgens mij begint het met emotionele intelligentie. Als je kind iets meemaakt, bijvoorbeeld zoals mijn dochter die een keer thuiskwam en zei: "bruin dat is vies". Dat je daarover praat, en dat je niet alleen zegt, nou nee dat is niet waar en wij zijn tegen racisme, maar dat je het erover hebt en daar intelligentie op ontwikkelt...’.

Gerda Havertong: 'Het is heel belangrijk dat de Nederlandse samenleving weet dat we met z'n allen moeten werken aan het multiculturele bewustzijn en dat het niet alleen gaat om 't kind dat uit een etnisch gezin komt, dat daar iets van speelgoed voor de identificatie moet zijn, maar dat dat ook in dat witte gezin is...’.

Inci Pamuk: 'Precies. Ik wist zelf wel dat ik Turks was, maar de rest wist 't niet. Dat is het probleem...’.

Verder reageren zij op een campagne die onlangs van start is gegaan, die ouders duidelijk moet maken dat kinderopvang goed is voor elk kind. Wat is het nut hiervan?

Onder leiding van Guilly Koster gaan de gasten in Boter, Kaas en Eieren de discussie aan over onderwerpen, die in het teken staan van de nieuwe Nederlandse samenleving. Met BKE houdt Mtnl maatschappelijke ontwikkelingen tegen het licht vanuit een gekleurd perspectief. Boter, Kaas en Eieren is een programma van Multiculturele Televisie Nederland (Mtnl) in samenwerking met de RVU. Boter, Kaas en Eieren is iedere zaterdagmiddag te zien om 15.00 uur op Nederland 2. BKE is ook te zien op www.boterkaaseneieren.tv of www.uitzendinggemist.nl.

EINDE PERSBERICHT