Matinee-concert zondag 17 juni Conservatorium Maastricht


MAASTRICHT, 20070512 -- Op zondag 17 juni vindt in het Conservatorium Maastricht een matineeconcert plaats onder leiding van dirigente en violiste Manon Meijs, Programma: Stravinsky: Suite nr. 2 voor klein orkest Mozart: Sinfonia Concertante voor 4 blazers en orkest Jan Ezendam: Splendor II (wereldpremière) Carl Nielsen: Suite "Aladdin" dirigent: Manon Meijs solisten: Nico Haenen, hobo Bart Van den Hof, klarinet Roland van Hooren, fagot Hans Heinrichs, hoorn

ArkA Symfonie Orkest is een Maastrichts project-orkest dat bestaat uit zeer goede amateurs, conservatoriumstudenten en professionals. De formule: korte maar krachtige projecten, intensieve samenwerking tussen professionals en amateurs en een uitdagende programmering. Mede dankzij de inspirerende leiding van de Valkenburgse dirigente en violiste Manon Meijs zet het orkest dit keer een wel heel bijzonder programma op de planken:

Na de opening met de verrassende Tweede Suite voor klein orkest van Stravinsky zullen vier top-blazers uit het eigen orkest soleren in de heerlijke Sinfonia Concertante KV 297b van Mozart. Een aantrekkelijke uitdaging voor zowel solisten als orkest.

Speciaal in opdracht van ArkA Symfonie Orkest heeft de Limburgse componist Jan Ezendam een orkestwerk geschreven: "Splendor II" gaat op dit concert in wereldpremière. Tenslotte zal de spectaculaire en betoverende "Alladin"-suite van de Deense componist Carl Nielsen ten gehore worden gebracht. In de originele uitvoering: levendiger dan dit kan een symfonie-orkest nauwelijks worden.

kaarten:
¤ 10, - / ¤ 8,- (passenkorting)
Bestellen:
via website: www.arkasymfonieorkest.nl
of tel.: 043 3510929




Meer informatie en foto's op de website, www.arkasymfonieorkest.nl.
Of neem contact op met de voorzitter: Jaap van Royen, 043 3510825 of 06 12961221, jvr@antenna.nl





Arka Symfonie Orkest