Dutch Street Power Series, ready to rock

Heemskerk, april 2007 - De motoren worden gestart, het rubber mag weer roken. De kalender van de Dutch Street Power Series is rond! Maar liefst zeven keer komen de snelle en spectaculair ogende streetlegal dragrace-bolides in actie. Een hete en onrustige zomer staat de vele fans te wachten. Met vier optredens op de strip van Vliegveld Drachten ligt de nadruk van het kampioenschap traditioneel daar waar het allemaal begon.

Lang hoeven de rijders en fans niet meer te wachten. In het weekend van 12 en 13 mei wordt het seizoen ingeluid met een wedstrijd in het Belgische St. Truiden. Op het daar gelegen vliegveld gaan de streetlegals 16 en 17 juni op herhaling. Tussen de twee Belgische uitstapje is er een goed gevuld Pinksterweekend met het inmiddels traditionele optreden bij het R.A.M. Festival. Na het succes van de afgelopen jaren komen de streetlegals dit jaar in Rotterdam op beide pinksterdagen in actie. Daarna is het de beurt aan Drachten. Maar liefst vier keer achter elkaar teisteren de snelste en spectaculairste streetlegal dragracers van Nederland de startbaan het Vliegveld Drachten!

Op vrijdag 22 juni is de eerste Drachten Street Legal Night. Een spetterend spektakel voor rijders en publiek. Niemand hoeft zich een moment te vervelen. Op 3 augustus, 24 augustus en 14 september doen de streetlegal dragracers het hele spektakel nog eens dunnetjes over op de airstrip Drachten. Houd de datum van 14 september absoluut vrij. Dan vallen niet alleen alle beslissingen in de diverse kampioenschappen maar wordt er ook gestreden om de prestigieuze titel 'King Street 2007', de beker voor de beste streetlegal dragracer van Nederland! Maar de Drachten Street Legal Nights hebben veel meer te bieden dan alleen snelle actie en schroeiend rubber. Bij de Meguiar's show & shine contest zullen de mooiste auto's te bewonderen zijn. Daarnaast zijn er clubstands en is er een uitgebreide bedrijvenmarkt met allerhande artikelen. Helemaal nieuw is een audiowedstrijd.

De Dutch Street Power Series brengt een bonte en altijd spectaculaire verzameling streetlegals aan de start. Japans geweld van geblazen Toyota's, snerpende Honda's, met grote spoilers getooide Mitsubishi's en vierwielaangedreven Subaru's. Van Europese zijde zijn vele varianten van Volkswagen en BMW goed vertegenwoordigd. Om nog maar te zwijgen van de 'no substitute for cubic inches' Amerikanen. Hoeveel PK's ze ook hebben en hoe extreem ze er soms ook uitzien, aan één regel moeten ze voldoen: ze moeten streetlegal zijn! Maar ook volledig standaard auto's kunnen probleemloos meedoen mits de bestuurder even een helm opzet. Voor de kosten hoeft niemand het te laten. Voor slechts E 7,-- rijd je al zelf mee! De toegangsprijs bedraagt E 8,--! OSL-leden (gratis via de website aan te vragen) krijgen E 1,- korting op de toegangsprijs. Deze korting is alleen geldig voor de wedstrijden in Drachten en kan ook worden verkregen bij inlevering van de flyer.

De Drachten Street Legal Nights worden gehouden op vrijdag 22 juni, 3 en 24 augustus en 14 september. De wedstrijden vangen aan om 17.00 uur en duren tot 22.00 uur. Het terrein is geopend vanaf 15.00 uur. Parkeren is gratis.

Verdere informatie, waaronder het technisch reglement, is te vinden op: www.oslracing.com.