Provincie Friesland

PERSUITNODIGING

Nummer: 041 KV
Datum: 7 mei 2007

Onthulling zesde kunstwerk vaarweg Lemmer-Delfzijl

Op zaterdag 12 mei om 15.00 uur wordt op het aquaduct bij Uitwellingerga een kunstwerk (zonder titel) onthuld: twee regels tekst van Martin Reints, vormgegeven door Jacques Peeters, op beide opstaande randen van het aquaduct. Het is het zesde kunstwerk dat langs de vaarweg Lemmer-Delfzijl in het kader van het project WOORDENSTROOM is gerealiseerd. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Programma
15.00 uur Welkom door mevrouw S. Kanselaar-Rinzema, wethouder van Cultuur van de gemeente Wymbritseradiel 15.05 uur Mr. J. Wibier, algemeen directeur/secretaris van de provincie Fryslân 15.10 uur De heer J.H.M. de Ruig, directeur Wegen en Verkeer van Rijkswaterstaat, en de heer P. Bijstra, oud-districtshoofd van de provincie Fryslân 15.20 uur Openingshandeling met medewerking van het Centrum voor de Kunsten te Sneek en Muziekvereniging Euphonia uit Uitwellingerga 15.40 uur Schrijver Martin Reints geeft uitleg over de tekst. 16.00 uur Hapje en een drankje op het terras aan het water bij Restaurant De Wetterpleats in Uitwellingerga /gelegenheid voor interviews

Datum en tijd: Zaterdag 12 mei
Tijd: 15.00 uur
Locatie: Op het aquaduct bij Uitwellingerga
Voor de auto is het navigatieadres: Brêgefinne 4-6 te Uitwellingerga Parkeren: Langs de afrit

Het kunstobject is een onderdeel van het kunstproject WOORDENSTROOM dat in opdracht van de provincies Groningen, Fryslân en Rijkswaterstaat is ontwikkeld. Aanleiding voor het kunstproject zijn de verbeteringswerken; de vaarweg wordt verbreed en verdiept en de doorvaarhoogte van bruggen wordt vergroot. De Vaarweg Lemmer-Delfzijl, hoofdzakelijk bedoeld voor de beroepsvaart, maakt deel uit van de hoofdvaarweg Amsterdam-Delfzijl, en is een belangrijke schakel in het Europees vaarwegennet. Haar rol voor de aan- en/of afvoer van goederen is ook voor de regio van grote betekenis. In totaal worden 13 taalkunstprojecten langs de vaarweg gerealiseerd door koppels, geformeerd uit enerzijds typografen/kunstenaars en anderzijds uit dichters/schrijvers.


---- --