Bartiméus



| 7 mei 2007

Bartiméus judotoernooi voor mensen met een beperking

Op zaterdag 12 mei komen judokas met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in actie komen op het eerste nationale Bartiméus judotoernooi voor teams. Het toernooi vindt plaats op zaterdag 12 mei 2007 in Sporthal De Lindehof te Odijk. Bartiméus en Sportstichting Kromme Rijn Samen Verder organiseren het toernooi, dat wordt gesponsord door de vereniging Bartiméus Sonneheerdt.

Dit landelijke toernooi is het eerste treffen voor judokas met een beperking in teamverband. De teams bestaan uit judokas van verschillende gewichtsklassen. Een team verdient gezamenlijk punten. Het team met de meeste gewonnen individuele wedstrijden wint het toernooi.

10 teams van gehandicapten judokas (G-judo)uit Nederland, Duitsland en België hebben zich ingeschreven. Ook van Bartiméus doen een dames- en herenteam van judokas met een visuele en verstandelijke beperking mee. Vier van hen hebben zich gekwalificeerd voor de Special Olympics in Shanghai deze zomer.

Burgemeester mw. H. van Rijnbach-De Groot van Bunnik opent op 12 mei om 10.30 uur het toernooi. Om 16.00 uur wordt het toernooi afgesloten met de prijsuitreiking. Iedereen is uitgenodigd om de judokas aan te moedigen.