Ingezonden persbericht


Winsum, 8 mei 2007

P E R S B E R I C H T

'Kunst op visite': exposities in 24 panden in Winsum

WINSUM DRIE WEEKENDEN LANG HET MONTMATRE VAN HET NOORDEN

Met ondermeer het project 'Kunst op visite' presenteert Winsum zich in de maand mei als het Montmatre van het Noorden; vanaf 12 mei exposeren professionele kunstenaars drie weekenden achtereen hun werk in 24 karakteristieke panden in het oude Winsum. Op 12 mei om 11.00 uur vindt de feestelijke opening plaats in het Jacobijnenhuis in Winsum.

De meeste geëxposeerde werken zijn van kunstenaars uit de regio. Uitzondering hierop is Herman van Veen. Deze veelzijdige zanger en schrijver van liedjes, sprookjes en vertellingen komt op woensdag 23 mei naar Winsum voor een kleinschalig optreden in zijn eigen expositie in de Obergumerkerk.

De exposities zijn vrij toegankelijk, iedere zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00. Diverse muzikanten, vertellers en dichters zorgen op de locaties voor een sfeervolle omlijsting. De panden waar kunst te zien is, zijn door de kunstenaar zelf gemarkeerd met een baken. Het volledige programma is verkrijgbaar bij de VVV in Winsum, Café Restaurant De Gouden Karper en is te downloaden op www.950jaarwinsum.nl.



Ingezonden persbericht