Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Nederlands Kampioenschap voor E-teams zaterdag 12 mei in Hoorn

De Noord-Hollandse stad Hoorn viert dit jaar het 650-jarig bestaan. Die gelegenheid wordt door de plaatselijke schakers aangegrepen om enkele schaakactiviteiten te organiseren. Voor zaterdag 12 mei hebben de verenigingen Caïssa en NSI De Eenhoorn de handen ineengeslagen. Samen organiseren ze het Nederlands Kampioenschap voor E-teams. Dat is de jeugd tot en met tien jaar. De sterkste veertig teams uit het hele land, die zich via hun regionale bond hebben geplaatst, gaan strijden om de Nederlandse titel. Er worden ongeveer 180 kinderen en hun begeleiders verwacht.

Er wordt gespeeld in het Cultureel Centrum De Huesmolen te Hoorn. De eerste ronde begint om 11.00 uur. Er worden zeven ronden Zwitsers gespeeld, met een bedenktijd van 20 minuten p.p.p.p. De prijsuitreiking zal omstreeks haf zes plaatsvinden. Naast de prijzen voor de winnaars is er voor alle kinderen een herinneringsbeker.

Naast het schaken is er in de recreatiezaal gelegenheid voor allerlei activiteiten; er is een kleurwedstrijd, een sudoku wedstrijd en er zij andere leuke spellen.
Voor de ouders en andere geïnteresseerden is er de mogelijkheid deel te nemen aan een wandeltocht door de historische binnenstad van Hoorn, onder leiding van een gids. Beslist de moeite waard! De wandeling start om 14.30 uur bij de Oosterpoort en duurt tot ca. 16.00 uur. De kosten bedragen EUR 3,50 per persoon. Inlichtingen en opgave bij Ton van Dijk, ton.esther@quicknet.nl. Bij onvoldoende deelname wordt de wandeling geannuleerd.

Uitvoerige informatie vindt u op de website van het toernooi.