Gemeente Delft

Vlindertelling in de Delftse Hout

Om inzicht te krijgen wat de invloed van klimaatverandering is op vlinders, vindt in het weekend van 12 en 13 mei een nationale vlindertelling plaats. Op ruim 100 locaties worden vlinders en bloeiende bloemen geteld. In Delft kan er op kinderboerderij Delftse Hout, in de vlindertuin meegeteld worden. Iedereen is van 10.00 tot 16.30 uur welkom aan de Korftlaan in Delft. De toegang is gratis.

De landelijke vlindertelling is een onderdeel van de klimaatcampagne HIER. Ook Delft doet mee met deze campagne onder het motto: Hier spaart Delft energie. Aan de hand van de waarnemingen wordt onderzocht hoe vlinders reageren op het weer en op klimaatverandering. Iedereen in Nederland kan aan de vlindertelling meedoen. Ook gewoon thuis in uw achtertuin. Meer informatie hierover vindt u op www.vlinderstichting.nl/ http://www.vlinderstichting.nl/> Hier kunt u tevens uw waarnemingen doorgeven.

In Delft wordt ook aandacht besteed aan de vlindertelling. Op de kinderboerderij Delftse Hout kunt u zaterdag 12 en zondag 13 mei vlinders tellen. Daarnaast is er een tentoonstelling over rupsen en vlinders te bezichtigen en kunnen kinderen vlindermaskers, rupsen en vlinders knutselen. Buiten op het terrein wordt een kleurrijke vlindermuur gemaakt waarop elk kind een zelfgemaakte vlinder kan tekenen, plakken of kleuren.

Iedereen is zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.30 uur welkom bij de kinderboerderij Delftse Hout aan de Korftlaan in Delft. De toegang is gratis. Op zaterdag 12 mei is er ook bij Natuur- en milieucentrum De Papaver wat te zien. Op het grasveld voor De Papaver wordt om 14.00 uur en om 15.00 uur een act opgevoerd over het leven van rups tot vlinder.

Noot voor de redactie (