Gemeente Schiedam


Mei

FLOUR POWER tijdens Nationale Molendag

09 mei 2007

In het Jaar van de Molen staat Nationale Molendag op zaterdag 12 mei in het teken van FLOUR POWER, de kracht van meel en molenproducten. In Schiedam kunt u deze dag smullen van heerlijke, internationale hapjes gemaakt met meel en molenproducten in een decor van flowerpower.

Het productieproces van graan verbouwen, oogsten en malen tot het product in de winkel en het belang van gezonde voeding voor het lichaam staan centraal tijdens de molendag. Bij iedere molen komt een ander onderdeel uit het productie- en voedselverwerkingsproces aan bod. Zo kunnen de bezoekers niet alleen meel- en molenproducten leren kennen, maar ook meer te weten komen over gezonde voeding en over sport en beweging op de gezondheidsmarkt.

Back to the sixties
Bij het thema FLOURPOWER mogen de plateauzolen en wijde pijpen niet ontbreken. Het is swingen op live muziek uit de jaren zestig bij verschillende molens en verrassingsacts nemen de bezoekers mee naar de hippietijd. Daarnaast is er poppentheater en kindertheater over gezond eten, en worden er sport- en spelactiviteiten georganiseerd. In het Jenevermuseum kunnen de kleintjes deegfiguren kneden en bakken en is er voor de volwassenen een gezellig programma rond jenever. Langs het parcours rijdt een feesttreintje waarmee u gratis van molen naar molen kunt rijden en voor een klein bedrag kunt u varen door de grachten.

Nationale Molendag | zaterdag 12 mei | programma van 11.00 17.00 uur | Jenevermuseum vanaf 12.00 uur | vijf Schiedamse molens: Vellevest 5, Noordvest 34, 38, 40 en Westvest, en het Jenevermuseum Lange Haven 74-76, Schiedam

Meer informatie: www.ontdekschiedam.nu

Kinderfestival Klassiek voor Kooters
Stichting Intorno Ensemble organiseert woensdag 16 mei een kinderfestival Klassiek voor Kooters in Schiedam voor iedereen vanaf drie jaar. De voorstellingen A is een aapje en De gelukkige familie zijn te zien in de Blauwe Brug of Zorgcentrum François Haversmidt.

A is een aapje is een verrassende familievoorstelling gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Rie Cramer. Met spel en muziek komen de letters van het alfabet en de daarbij horende figuurtjes op speelse wijze langs. Een operazangeres zingt en haar vriendin speelt op hele grote en op hele kleine fluiten. De tweede voorstelling, De gelukkige familie, is een spannende kinderopera over twee slakken die heel graag opgegeten willen worden. Aan iedere voorstelling is een workshop met het duo Klieder en Klodder gekoppeld. De kinderen gaan aan de slag om hun eigen creativiteit en talenten te ontwikkelen. De ouders kunnen gezellig een kopje koffie drinken. De entree voor de voorstellingen is gratis, maar het is belangrijk om kaarten te reserveren. Dit kan via (010) 707 38 473 of dana@nieuwemuziek.nl. Meer informatie over de voorstellingen en de workshops: www.nieuwemuziek.com.

Klassiek voor Kooters | woensdag 16 mei | Blauwe brug, Bachplein 590, Schiedam & Zorgcentrum François Haversmidt, Willem de Zwijgerlaan 35, Schiedam | gratis entree | kaarten reserveren via: 010 707 38 473 of dana@nieuwemuziek.nl | www.nieuwemuziek.com