Gemeente Bergen


Persbericht

Datum 9 mei 2007
Plaats Nieuw Bergen

Embargo tot 12 mei 2007 17.00 uur

Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw A. Glowacka

Zaterdag 12 mei ontvangt mevrouw A. Glowacka, oud-burgemeester van het Poolse Miloslaw, uit handen van burgemeester Klaverdijk een Koninklijke Onderscheiding. De uitreiking vindt plaats omstreeks 16.00 uur in het gemeentehuis in Bergen.

Bij deze feestelijke bijeenkomst zijn naast een delegatie uit Miloslaw ook afgevaardigden van Bergense verenigingen en instanties aanwezig die in de afgelopen jaren een uitwisseling hebben gehad met of op een andere manier betrokken zijn bij het Poolse Miloslaw.

U bent van harte welkom bij de uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding aan mevrouw Glowacka.

Samenwerkingsverband
De gemeente Bergen heeft sinds 1991 een gemeenteband met Miloslaw. Regelmatig zijn er over en weer uitwisselingen tussen plaatselijke verenigingen en bestuurders. In de loop der jaren hebben onder andere voetbalvereniging Montagnards en fanfare Les Montagnards uit Bergen, het Grensland Mannenkoor en de Lokale Jeugdraad uit Siebengewald, Scouting Wellerlooi, de Bergense Brandweer en een groep agrariërs uit de gemeente een uitwisseling gehad met collega-verenigingen uit Miloslaw. Op die manier willen beide gemeenten begrip kweken voor elkaar en elkaars culturen, onderlinge samenwerking tot stand brengen en het contact tussen verschillende (groepen) mensen stimuleren

De onderscheiding
Mevrouw A. Glowacka wordt benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau (6e graad). Meer informatie over mevrouw Glowacka staat in de bijlage.