Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA enquêteert bewoners Slachthuisbuurt tijdens 100-jarig jubileum slachthuis

Wat moet er in het Slachthuis komen?

Zaterdag 12 mei viert de Slachthuisbuurt haar 100-jarig jubileum met het Eeuwfeest. De PvdA is bij dit festival aanwezig en zal bewoners enquêteren over hun wensen en ideeën voor de buurt. Eén van de vragen die de PvdA zal stellen is wat er in de toekomst moet gebeuren met het Slachthuis, dat deze maand precies honderd jaar bestaat.

De komende jaren zal er veel gebouwd worden in de Slachthuisbuurt. De zuidstrook langs de Schipholweg wordt geherstructureerd en ook voor het middengebied zijn vernieuwingsplannen gemaakt. Daar maakt ook het terrein van het Slachthuis deel van uit. Onduidelijk is echter nog wat er met dit gebouw moet gebeuren. De PvdA wil daarom van bewoners weten wat hun wensen en ideeën over de invulling van het historische gebouw zijn. Moeten er bedrijfjes en ateliers in komen? Of moet het wordt bestemd voor winkels of woningen? De PvdA hoort het graag van de bewoners.

Daarnaast zal de PvdA de bewoners vragen welke onderwerpen met prioriteit door de gemeente moeten worden aangepakt in de wijk. Het nieuwe kabinet wil probleemwijken omvormen tot prachtwijken. Hoewel de Slachthuisbuurt in eerste instantie buiten de eerste selectie van veertig wijken is gevallen, vindt de PvdA dat de gemeente moet blijven investeren in deze buurt. Maar welke onderwerpen verdienen daarbij volgens de bewoners de hoogste prioriteit? De PvdA vraagt het hen zelf.

De PvdA staat zaterdag 12 mei tussen 12:00 en 14:00 uur op het Eeuwfeest festival van de Slachthuisbuurt. Het festival zelf duurt van 10:00 tot 22:00 uur en zal worden geopend door loco-burgemeester Maarten Divendal.

*** EINDE PERSBERICHT ***



Ingezonden persbericht