Gemeente Heerenveen

Opgeslagen fietsen binnenkort in de verkoop

Geruime tijd was er sprake van een fietsenchaos rondom het NS-station in Heerenveen. Om dit probleem aan te pakken is een samenwerking opgesteld tussen de gemeente, NS, PCH en de politie. Er is nu voldoende parkeergelegenheid voor fietsers. Foutparkeerders worden dan ook door PCH/gemeente verwijderd. Inmiddels is het stationsgebied meer en meer opgeruimd.Veel foutparkeerders hebben hun fiets weer opgehaald nadat zij een boete hadden betaald.

Termijn verstreken: fietsen in de verkoop.
Vastgelegd is dat nadat het termijn van 13 weken is verstreken en de fietsen niet zijn opgehaald, deze in de verkoop worden gezet. In de opslag van de gemeente staan inmiddels diverse fietsen afkomstig uit het stationsgebied die niet zijn opgehaald door de eigenaar. Daarnaast worden ook fietsen in de verkoop aangeboden die door de politie de afgelopen periode zijn opgeslagen. Bijvoorbeeld afkomstig uit het uitgaansgebied.

Verkoop op 12 mei aanstaande.
De fietsenverkoop vindt plaats op zaterdag 12 mei aanstaande. Locatie is het pand achter de oude brandweerkazerne aan de Sieger van der Laanstraat 16 A in Heerenveen. Bezichtiging is mogelijk van 10.30 uur tot 11.00 uur en om 11.00 uur start de verkoop.

De bezoekers krijgen een half uur de tijd om de fietsen te bezichtigen. Vanaf 11.00 uur start de verkoop door middel van een veiling (per opbod). De heer Koehoorn (PCH) zal optreden als veilingmeester. Er wordt door de gemeente een vrijwaringbewijs afgegeven bij elk verkochte fiets. Na betaling (identificatie verplicht) kan de nieuwe eigenaar de fiets meenemen.

Ter informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen Joan van de Weg van de gemeente Heerenveen op telefoonnummer: 0513 - 617770.