Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Naarden, 9 mei 2007

Classic FM aanstaand weekend in Italiaanse sferen

Zaterdag 12 mei kunnen luisteraars van Classic FM de gehele dag genieten van Italiaanse muziek. Zo is er muziek van componisten als Vivaldi, Verdi en Puccini te beluisteren. Ook Andrea Bocelli, Il Divo en Pavarotti passeren de revue.

Programmering

Tijdens de Italiaanse dag draait Classic FM uitsluitend muziek van Italiaanse componisten, solisten en dirigenten. Het repertoire varieert van hoogtepunten uit de opera's van Verdi, Puccini en Rossini tot lichtere muziek van bijvoorbeeld filmcomponist Ennio Morricone, de populaire zanger Andrea Bocelli en het succesvolle kwartet Il Divo, dat pop en opera weet te combineren. Andere bekende Italianen die zaterdag te horen zijn: Luciano Pavarotti, Cecilia Bartoli, Nino Rota, Ludovico Einaudi en nog vele anderen.

Luister & win

Luisteraars maken 12 mei bovendien kans op het winnen van een boek over Italië geschreven onder leiding van Italië-correspondent en schrijfster Andrea Vreede.

Classic FM verzorgt ook de muziek tijdens het Italië Evenement dat komend weekend plaatsvindt in de tuinen van kasteel De Haar in Utrecht.

Classic FM

Classic FM is hét klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag 'licht klassiek voor elk moment'. Classic FM is overal in Nederland te ontvangen via kabel, satelliet, internet en Digitenne.