Provincie Groningen

Talent Fever Music Match op zaterdag 12 mei van start 9 mei 2007

Talent Fever, het programma van gemeente en provincie rond het Europees Kampioenschap onder de 21, bestaat niet alleen uit sportactiviteiten, ook cultuur krijgt ruimschoots aandacht onder de titel: "Talent Fever Music Match".

De Music Match start op zaterdag 12 mei. Van 12.00 tot 23.30 uur wordt in De Klinker in Winschoten workshops en concerten gegeven met en door regionaal muziek- en danstalent. Er is een open podium voor jonge Groningse danstalenten en een tournee met Groningse poptalenten. Daarnaast kunt u 12.00 tot 17.00 uur workshops breakdance, streetdance en oriental dance volgen.

Om 20.00 uur geven zes talentvolle regionale Groningse popgroepen en singer songwriters een concert. The Jungle Warriors sluiten de avond af met een show onder de titel "Planet Dance" met onder andere buikdans en breakdance op swingende Afrikaanse percussiemuziek.

De Talent Fever Music Match trekt net als de voetbaltoernooien de hele provincie door. Het programma voor de komende weken:
* Vrijdag 18 mei in het Jongerencentrum in Leek;
* Zaterdag 19 mei in Cultureel Centrum De Molenberg in Delfzijl;
* Vrijdag 25 mei in Cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam;
* Zaterdag 26 mei in Theater Geert Teis in Stadskanaal;
* Vrijdag 1 juni in Centrum voor Kunst en Cultuur Het Kielzog in Hoogezand;

* Woensdag 6 juni in De Oosterpoort in Groningen met 's avonds een optreden van alle regionale talenten.

Met uitzondering van woensdag 6 juni beginnen alle voorstellingen om 12.00 uur en eindigen ze om 23.30 uur. Ze zijn gratis toegankelijk. Deelname aan de workshops is mogelijk zonder inschrijving vooraf.

Naast de Talent Fever Music Match zijn er nog meer culturele programmaonderdelen. Kijk ook op de website: www.talentfever.nl

9 mei 2007