Uitreiking Singer Prijs 2007 aan Gerald Van Der Kaap

10.05.2007 / 10:16 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: St.singer memorial foundiation

St.singer memorial foundiation

Laren, 10 mei 2007

Uitreiking
SINGER PRIJS 2007 aan GERALD VAN DER KAAP

Op zaterdag 12 mei, 15 uur, reikt Peter Broers, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Singer Museum de Singer Prijs 2007 uit aan Gerald Van Der Kaap. Gelijktijdig wordt de tentoonstelling met recente fotografie en videowerk van Gerald Van Der Kaap geopend.

De Singer Prijs wordt door de Stichting Vrienden van het Singer Museum toegekend voor het oeuvre van een Nederlands kunstenaar in het midden van zijn of haar carrière en bestaat uit een bedrag van 50.000 EURO te besteden aan een tentoonstelling, publicatie en aankoop van de winnaar. De Singer Prijs wil in de geest van William en Anna Singer, de grondleggers van de kunstcollectie van SINGER LAREN, bijdragen aan de ontwikkeling van de hedendaagse Nederlandse beeldende kunst. Naar het oordeel van de jury, bestaande uit Robbert Roos (voorzitter), Robert-Jan Muller en Ineke Middag, is de kracht van het werk van Gerald Van Der Kaap de consistente actualiteit van zijn gebruikte middelen en de gekozen thematiek.

Tentoonstelling
Op de tentoonstelling is onder meer werk te zien van het project Passing the information, dat Van Der Kaap maakte als artist in residence in Xiamen, China. Twee werken van deze serie zijn verworven voor de collectie van het museum. Verder worden o.a. recente foto's getoond, gemaakt van jongeren in Amsterdam-Noord, die in 2006 ook meespeelden in zijn DJ/VJ remix van Bach's Matthäus Passion.

Publicatie
De bijzondere Singer Prijs publicatie is een pamflet van fotowerken met teksten van de kunstenaar, msn-logs en sms-teksten. Vormgeving Mevis & Van Deursen en Matthias Kreutzer. Verkrijgbaar in de museumwinkel, prijs tijdens de tentoonstelling 9,50 Euro, daarna 17,50 Euro. Beperkte oplage.

Aankoop
Onderdeel van de prijs is een aankoop voor de collectie van het museum, mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Singer Museum: 'Fang & Limei (Stairs), Xiamen, 2002' en 'Fang (Beach), Xiamen, 2002'.

Tentoonstelling Singer Prijs 2007 Gerald van der Kaap: 9 mei t/m 15 juli 2007