Gemeente Hengelo

Opening Nectarkroeg en Nationale Vlindertelling

Op 12 en 13 mei vindt de Nationale Vlindertelling plaats. Er worden in dit weekend zo veel mogelijk vlinders geteld. In het kader van de Vlindertelling opent wethouder Janneke Oude Alink op 13 mei de Nectarkroeg officieel. In deze Nectarkroeg kunnen bezoekers zien welke vlinders op de bloeiende planten afkomen. Ook op kinderboerderij t Weusthag zijn allerlei activiteiten georganiseerd rondom de vlindertelling.

Afgelopen najaar is er een Nectarkroeg geplaatst op het terrein van de kinderboerderij. Dit is een houten barretje met een kleine vlindertuin, waar vlinders kunnen worden waargenomen. Door deze waarnemingen vast te leggen komen we meer te weten over de effecten van weer- en klimaatsveranderingen op de natuur. In IVN-natuurtuinen (Vereniging voor Natuur en Milieueducatie), op kinderboerderijen met een Nectarkroeg en in vlindertuinen van de Vlinderstichting wordt speciale aandacht besteed aan deze Vlindertelling. Iedereen kan hieraan meedoen.

Officiële opening

Op zondag 13 mei om 11.00 uur opent wethouder Janneke Oude Alink samen met een aantal kinderen deze Nectarkroeg officieel. De IVN-afdeling van de gemeente Hengelo is op deze dag aanwezig met een informatiestand. Daarnaast begeleiden zij kinderen die willen ontdekken wat er leeft in en rond de paddenpoel en op het terrein van de kinderboerderij. De kinderen kunnen een vragenspel doen, knutselen en iedereen kan deze dag van een speciale honingdrank genieten.

In het bezoekerscentrum is de tentoonstelling Erik of het klein Insectenboek te zien. Deze tentoonstelling staat er nog tot eind juli. De kinderboerderij is op 13 mei geopend van 10.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

De Nectarkroeg op het terrein van kinderboerderij 't Weusthag.