Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Wethouder Bas Nootenboom opent Avenue Plaza

BARENDRECHT (donderdag 10 mei 2007) ­ Wethouder Bas Nootenboom opent zaterdag 12 mei om 16.00 uur officieel het Nieuwbouwproject Avenue Plaza. De opening vindt op symbolische wijze plaats bij de achttien verdiepingen tellende woontoren `Prestige' aan het Middeldijkerplein. Hiermee wordt de noordoostkwadrant van het plein afgerond. De gehele dag (van 10.00-17.00 uur) zijn er fees- telijke activiteiten voor jong en oud.

Festiviteiten Middeldijkerplein 12 mei
Om de officiële opening van dit nieuwbouwproject van een feestelijk tintje te voorzien heeft Activiteitenvere- niging Avenue Plaza tal van activiteiten georganiseerd. Diverse marktkraampjes vormen een fancy fair en voor de kinderen zijn er onder andere een springkussen, een spellenconcours, een ballonnenclown en een kraampje waar ze geschminkt kunnen worden. Er zijn diverse prijzen te winnen met een loterij en een Rad van Avontuur. De opbrengst van deze dag gaat voor een deel naar het Ronald Mc Donald-huis in Baren- drecht, naar KiKa (Kinderen Kankervrij) en naar de Activiteitenvereniging zelf ten behoeve van nieuwe pro- jecten. De inzet en het enthousiasme waarmee de vereniging deze dag heeft voorbereid benadrukken eens te meer dat in Barendrecht niet alleen mensen bij elkaar wonen, maar samen met elkaar leven en werken aan projecten om de samenleving aangenamer te maken.

Bundeling diensten
Op het Middeldijkerplein zijn de pas geopende bibliotheek, het politiebureau, gezondheidscentrum, voorzie- ningencluster Waterpoort en een aantal sociaal-maatschappelijke voorzieningen te vinden. Daarnaast is het door de winkelpassage Carnisse Veste met het Marktplein verbonden. Het Middeldijkerplein is de verbin- dende schakel tussen de omliggende woongebieden Waterkant, Havenkwartier en Meerwede en alhoewel het plein nagenoeg autovrij is, is het vanwege de verbinding met de tram en via de fietspaden goed bereik- baar.

Middeldijkerplein moet gaan bruisen
Bas Nootenboom geeft als wethouder ruimtelijke ordening van de gemeente Barendrecht te kennen er trots op te zijn dat Avenue Plaza nu officieel geopend kan worden. "De verwachting is dat met de afronding van het plein zelf en door de bundeling van diensten het plein het bruisende hart van Carnisselande gaat wor- den". In Barendrecht staan Samen Wonen, Samen Werken en Samen Leven centraal en dat moet met het Middeldijkerplein als middelpunt zeker gaan lukken.

pagina 1 van 2

Gevarieerd aanbod
In het najaar van 2004 is begonnen met de bouw van de in totaal 171 woningen. De appartementen in de toren bieden een uniek en panoramisch uitzicht over Barendrecht. De onderste vier lagen van de toren slui- ten aan op de appartementen aan de rand van het plein. Verder zijn er vier blokjes met eengezinswoningen gebouwd die omgeven worden door water en groen. In het project zijn ook woningen voor Humanitas gerea- liseerd . De woningen variëren qua prijsklasse, type en grootte. Met dit gedifferentieerde aanbod voorziet de gemeente Barendrecht in de behoefte aan woningen voor zowel starters als doorstromers, (jonge) gezinnen, alleenstaanden of kleinere huishoudens.

.

Noot voor de pers,