Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Laren, 8 mei 2007

STICHTING VRIENDEN VAN HET SINGER MUSEUM

SINGER PRIJS 2007 voor GERALD VAN DER KAAP

tentoonstelling, pamflet, aankoop

Op zaterdag 12 mei, 15 uur wordt de Singer Prijs 2007 uitgereikt aan Gerald Van Der Kaap door Peter Broers, voorzitter van de Vrienden. De gelijknamige tentoonstelling is een presentatie van zijn recente fotografie en videowerk.

De kunstprijs wordt in zijn geheel mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Singer Museum en is één van de grootste kunstprijzen binnen Nederland, bestemd voor een beeldend kunstenaar in het midden van zijn/haar loopbaan. De prijs bestaat uit een tentoonstelling, een publicatie en een aankoop voor de collectie van SINGER LAREN. Naar het oordeel van de jury, bestaande uit Robbert Roos (voorzitter), Robert-Jan Muller en Ineke Middag, is de kracht van het werk van Gerald Van Der Kaap de consistente actualiteit van zijn gebruikte middelen en de gekozen thematiek.

Tentoonstelling
Op de tentoonstelling is onder meer werk te zien van het project Passing the information, dat Van Der Kaap maakte als artist in residence in Xiamen, China. Twee werken van deze serie zijn verworven voor de collectie van het museum. Verder worden o.a. recente foto's getoond, gemaakt van jongeren in Amsterdam-Noord, die in 2006 ook meespeelden in zijn DJ/VJ remix van Bach's
Matthäus Passion

Gerald Van Der Kaap: `Afram, Publicatie Amsterdam-Noord, 2007' De bijzondere Singer Prijs publicatie is een pamflet van fotowerken met teksten van de kunstenaar, msn-logs en sms-teksten. Vormgeving Mevis & Van Deursen en
Matthias Kreutzer. Verkrijgbaar in de museumwinkel,
17,50. Beperkte oplage.

Singer Laren persbericht mei 2007

Aankoop
Onderdeel van de prijs is een aankoop voor de collectie van het museum, mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Singer Museum: `Fang & Limei (Stairs), Xiamen, 2002' en `Fang (Beach), Xiamen, 2002'.

Tentoonstelling Singer Prijs 2007 Gerald van der
Kaap: 9 mei t/m 15 juli 2007

Voor informatie en of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Lucas Bonekamp, publiciteit@singerlaren.nl,

035-539 39 50
Petra Verbrugge, communicatie@singerlaren.nl,

035-539 39 51
Gerald Van Der Kaap: `Fang & Limei (stairs), Xiamen, 2002'

Singer Laren persbericht mei 2007


---- --