TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 11-05-2007

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 12 mei
Radio 1 - 11.04 uur

FRANK HEEMSKERK EN JULES MAATEN IN TROS KAMERBREED

ABN AMRO en de Europese Unie staan deze week opnieuw in de schijnwerpers. De bank probeert het vertrouwen van de aandeelhouders en consumenten te behouden, zoals het jarige Europa het vertrouwen van de burgers zoekt. Wat zal de toekomst zijn van de Nederlandse bank en van Europa? Deze onderwerpen komen ondermeer aan bod in TROS KAMERBREED waarin PvdA-staatssecretaris van Economische Zaken, Frank Heemskerk, en VVD-Europarlementariƫr Jules Maaten te gast zijn.

Frank Heemskerk was, voordat hij de politiek in ging, werkzaam bij de veelbesproken ABN AMRO, o.a. in het Midden-Oosten. Als staatssecretaris van Economische Zaken is hij ook veelvuldig in het buitenland, zoals deze week in de Golfstaten. Als belangenbehartiger van het Nederlandse bedrijfsleven heeft hij zichzelf al omschreven als "de salesmanager van Nederland". Kees Boonman en Margriet Vroomans praten met Heemskerk over zijn nieuwe baan, over globalisering, Nederland als handelsnatie en over ABN AMRO.

Jules Maaten (VVD) is sinds 1999 actief in het Europees Parlement. Na het "nee" tegen de Europese Grondwet hielden Nederlandse politici zich lange tijd stil over Europa. Maar Europa staat momenteel weer volop in de belangstelling: dit jaar wordt er vijftig jaar Europese samenwerking gevierd en er moet een besluit genomen worden over de Europese Grondwet. Jules Maaten praat in TROS KAMERBREED over de toekomst van Europa en die van zijn partij, de VVD.

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl




TROS