Gemeente Heusden


zaterdag 12 mei 2007
Predikaat 'Hofleverancier' voor Staal- en aluminiumbouw J.M. van Delft & zn. uit Drunen

Koningin Beatrix heeft aan Staal- en aluminiumbouw J.M. van Delft & zn. uit Drunen het recht verleend tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging "Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier".

H.K.H. Koningin Beatrix heeft het predikaat hofleverancier toegekend, omdat dit familiebedrijf 100 jaar bestaat en zeer goed bekend staat.

100 jaar geleden is Van Delft begonnen als smederij, met winkel voor kachels, fornuizen, potten, pannen, ijzerwaren en gereedschappen. In de loop van de tijd ontwikkelde het bedrijf zich meer en meer richting constructiewerk.
In 1979 werd de werkplaats uitgebreid met een hal waarin aluminium ramen en deuren werden gemaakt. In 1991 verhuist het bedrijf naar een nieuw bedrijfspand op het industrieterrein Groenewoud (Drunen) en vanaf dat moment gaat het bedrijf zich specialiseren in metalen (aluminium en staal) ramen, deuren, gevels, serres, enz. Met de vierde generatie Van Delft in de startblokken, goede huisvesting, een modern machinepark en ca. 30 gemotiveerde medewerkers is J.M. van Delft & zn. klaar voor de toekomst. Burgemeester H. Willems van Heusden zal tijdens de viering van het 100-jarig bestaan op vrijdag 11 mei 2007 het verkrijgen van het predikaat bekendmaken en het wapen onthullen.

Geplaatst op: 12 mei 2007