Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 12-05-2007

Politie behandelt ongeval met letsel

RHEE Vrijdagmiddag zijn twee inwoners van Assen gewond geraakt bij een ongeval op de Asserstraat. Hun auto botste tegen een boom. Het ongeval ontstond nadat de 29-jarige bestuurder een auto had ingehaald. Zijn 24-jarige vriendin, die naast hem zat, trok daarbij aan het stuur. Daardoor raakte de auto onbestuurbaar. Beide zijn met verwondingen aan het hoofd naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. De bestuurder heeft waarschijnlijk geen gordel gedragen, gezien het aangetroffen glas in zijn voorhoofd. (07-139583)

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt na alcoholgebruik

MEPPEL Vrijdagavond heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Nijeveen. Hij reed op de Heerengracht waar hij werd gecontroleerd. Nadat was vastgesteld dat de man had gedronken, moest hij een blaastest afleggen. De uitslag was 0,31 promille. Omdat dit de derde keer in korte tijd was, is zijn rijbewijs ingevorderd na overleg met het Openbaar Ministerie. (07-139648)

Politie controleert met lasergun

ZUIDWOLDE Op de Zuidwoldigerweg en de Leeuwenveenseweg heeft de politie vrijdagavond gecontroleerd op snelheid met de lasergun. Acht bestuurders kregen daarbij een bekeuring. Zij reden allen tussen de 20 en 35 kilometer per uur te snel. (07-139633)

Politie onderzoekt inbraken

ASSEN Vrijdagnacht is in drie winkels aan het Mercuriusplein ingebroken. Bij een van deze inbraken is geld gestolen. De daders zijn binnengekomen door het slot van een deur te vernielen. De politie onderzoekt deze inbraken.

Man aangehouden na vernieling

EMMEN Vrijdagnacht heeft de politie aan de Baander een 20-jarige Emmenaar aangehouden. Hij had daar een houten beeld bij een restaurant vernield. De man is ingesloten voor een nader onderzoek. (07-139686)

Hennepkwekerij aangetroffen

ASSEN Vrijdag heeft de politie aan der Merwedestraat een hennepkwekerij op de zolder van een woning aangetroffen. De installatie met ruim tachtig plantjes is vernietigd. De stroommeter is verwijderd door Essent omdat er stroom gestolen werd. De 50-jarige bewoner is aangehouden. (07-115109)

Politie houdt man aan na beledigingen

ASSEN Vrijdagnacht heeft de politie in de Rolderstraat een 28-jarige man uit Assen aangehouden. Hij beledigde de agenten. Hij kreeg na overleg met het Openbaar Ministerie een boete opgelegd van 350 Euro. (07-139685)

Man aangehouden wegens mishandeling

ASSEN Vrijdagmiddag heeft de politie een 57-jarige man uit Assen aangehouden. Hij werd aangetroffen in de woning van zijn 65-jarige ex-vrouw in het centrum van Assen. Zij bleek diverse verwondingen te hebben en is naar het ziekenhuis gebracht. De aangehouden man wordt ervan verdacht zijn ex meermalen ernstig te hebben mishandeld. Hij is ingesloten. De vrouw is opgenomen in het ziekenhuis. De politie stelt een verder onderzoek in. De melding werd gedaan door ongeruste buurtbewoners die de zaak niet vertrouwden. (07-139529)

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

DALEN Vrijdagnacht heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 24-jarige man uit Dalen. Hij reed over de Dalerveensestraat met een snelheid van 139 kilometer per uur, waar 80 de limiet is. (07-139698)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.