Gemeente Hengelo

Twente ontvangt krant over Maand van de Amateurkunst

In alle veertien gemeenten van Twente is de speciale krant over de Maand van de Amateurkunst Hengelo in de bus gevallen. De periode tussen het Stadserf-feest en het Nationaal Vocaal Festival wordt gevuld met tal van andere evenementen op het terrein van de amateurkunst.

De Maand van de Amateurkunst start op 12 mei met het Stadserf-feest, met op zeven locaties in het centrum muzikale, dans- en theaterinvullingen. Diezelfde dag vindt de finale van het Open Podium plaats in het Rabotheater en geeft het koor Kanalje Rood een concert Musica Selecta in de Waterstaatskerk. Verderop in die week houden de drie Hengelose koren Opus '94, Evergreen-Koor '80 en Kanaljerood een open repetitie. De donderdag voor Pinksteren beleeft CRUSH haar première, een theaterspektakel waar muziek en dans elkaar ontmoeten.

In Grand Café XL is een Dichtersdag met 25 dichters uit Nederland en Vlaanderen. Theater KAMAK staat drie avonden in het teken van De Zelfmoordenaar, door toneel-vereniging De Rederijkers. Op 2 en 3 juni voeren leerlingen van de toneel/musicalklas van CREA de musical Koning van Katoren op.

Aan beeldende kunst is ook gedacht. Op diverse locaties exposeren gezelschappen: de Beeldend Amateurkunstenaars Hengelo, de Hengelose Amateur Fotografen Vereniging, CREA, Atelier Artistiek en eindexamenleerlingen van de ROC van Twente.

Het slotakkoord van de Maand van de Amateurkunst Hengelo wordt gevormd door het Nationaal Vocaal Festival op zaterdag 2 juni. Meer dan 100 koren en ensembles komen uit het hele land - en Duitsland - naar Hengelo.

Voor de laatste informatie en het programma van de Maand van de Amateurkunst klikt u hier.