Ingezonden persbericht

Nieuwsmail tijdens Shell Eco-marathon 2007, uitgave 1

We zijn van start!

Team Hydro cRuisers wint eerste ronde Urban Concept-cars met 525 kilometer op één liter benzine

De Shell Eco-marathon 2007 werd gisteren geopend met de start van de eerste wedstrijdronde in de Urban Concept-categorie (voertuigen die in principe zo de weg op kunnen). Het enige Nederlandse team in die categorie, de 'Hydro cRuisers', zette met voertuig 'Sharky' op de eerste dag meteen het beste resultaat neer: 525 kilometer op (omgerekend) 1 liter benzine. Overall winnaar in deze categorie wordt het team met het beste resultaat over drie wedstrijdrondes.

Strijd nog niet gestreden

Christianne Thomas van de Hydro cRuisers: '' Op de testdag reden we nog 1 op 298. Dat we nu meteen 525 kilometer halen is echt geweldig. En we hebben nog de nodige opties voor verbetering, bijvoorbeeld door de temperatuur van de brandstofcel beter te reguleren... De strijd is nog niet gestreden!''

Vandaag verschijnen ook de andere drie Nederlandse teams aan de start: Eco Runner, Phidippides en Dutch Painters. Zij rijden ieder een 'prototype', vaak futuristisch ogende, gestroomlijnde voertuigen.

Shell Eco-marathon
De afgelopen dagen zijn studenten en scholieren vanuit heel Europa naar circuit Nogaro in Frankrijk gereisd. De tenten werden opgeslagen op het terrein naast het circuit. Aan de race nemen 257 teams uit 20 landen deel. De eerste resultaten tonen dat de teams beter zijn voorbereid dan ooit tevoren. Meer dan 60% van de teams kwam de eerste keer meteen door de veiligheidstest. Een aanzienlijk hogere score dan vorige jaren.

De Shell Eco-marathon verwelkomt elk jaar talentvolle jongeren van universiteiten en instellingen voor technisch en wetenschappelijk onderwijs uit heel Europa. Het principe van de wedstrijd is eenvoudig: op een circuit zo veel mogelijk kilometers afleggen op (omgerekend) 1 liter benzine. De 23e Shell Eco-marathon, die van 11 tot 13 mei 2007 verreden wordt, staat in het teken van duurzame mobiliteit en innovatie.

Meer informatie
Meer informatie volgt tijdens het weekend... Het eeerste filmpje van de marathon staat op www.shell.com/ecomarathon (Engelstalig). De Dutch Painters komen in de film voorbij (halverwege film) en de Hydro cRuisers zijn duidelijk in beeld (op ongeveer 11 minuten film).

Nieuws en foto's zijn steeds te vinden op www.bijlpr.nl/shell. Neem ook een kijkje op de websites van de teams:

Hydro cRuisers: www.eco-marathon.nl

Eco-Runner: www.ecorunner.nl

Phidippides: www.phidippides.eu

Dutch Painters: www.w-inst.nl/dutchpainters

Nederlandse Shell-site met algemene informatie over de race en de teams: www.shell.nl/ecomarathon.

Bijgevoegde foto is rechtenvrij te gebruiken. Bronvermelding svp: 'Foto Fred Ernst'.

Vriendelijke groet, namens Shell Eco-marathon 2007

Donja Yzenbrandt

Bijl, partners in public relations

Tel: +31 (0) 6 22 55 13 23