Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (12/5)

BREDA, 12 mei 2007

21-jarige Bredanaar zwaar gewond na val van trap voor discotheek

ETTEN-LEUR: Vannacht is omstreeks 04.15 uur voor een discotheek aan het Trivium, een 21-jarige Bredanaar vanaf een bordes achterover van een trap gevallen. Het slachtoffer werd met zware verwondingen, met een ambulance, overgebracht naar een ziekenhuis is Breda. Zijn toestand is kritiek. De politie onderzoekt de toedracht van het voorval en heeft inmiddels een 23-jarige Oosterhouter aangehouden. Hij is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. Zijn rol bij dit incident wordt nader onderzocht. De politie van het district Breda heeft naar aanleiding van het incident een Team Grootschalige Opsporing bestaande uit 20 rechercheurs geformeerd

De politie kreeg vannacht een melding dat bij een discotheek aan het Trivium een man voor de ingang vanaf een bordes van de trap gevallen was. Ter plaatse bleek inderdaad een naar later bleek 21-jarige Bredanaar, onderaan de trap te liggen. Hij had een hoofdverwonding en was buiten bewustzijn. Het slachtoffer werd met een ambulance met spoed overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Breda. Bij navraag in het ziekenhuis bleek dat zijn toestand kritiek is.

De Technische Recherche stelt ter plaatse een sporenonderzoek in. De recherche stelt een onderzoek naar de toedracht in en verhoort diverse getuigen zoals bezoekers en medewerkers en beveiligingsmensen van de discotheek. Vanmorgen is een 23-jarige Oosterhouter, die zichzelf bij de politie meldde, aangehouden. Hij is door een hulpofficier van justitie in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Zijn rol bij het incident wordt nader onderzocht.

Politie onderzoekt schoten op woning

BREDA: Vannacht heeft omstreeks 05.15 uur een nog onbekend persoon met vermoedelijk een jachtgeweer met hagel geschoten op het slaapkamerraam, aan de voorzijde van een tussenwoning aan de Havermansstraat. De dubbele ruit van het raam raakte zwaar beschadigd. Hoewel de bewoners, vier volwassenen en twee kinderen, thuis waren, raakte niemand gewond. De Technische Recherche heeft ter plaatse een sporenonderzoek ingesteld. In de slaapkamer werden diverse hageldelen aangetroffen en veilig gesteld. De politie verricht een buurtonderzoek. De politie is op zoek naar getuigen die kunnen bellen met 0900-8844.

Auteur: Willem van Hooijdonk