Politie Zeeland


---


Z-1672-2007 Onder invloed, Terneuzen
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 05.50 uur kreeg de politie de melding dat er een auto stilstond op de verkeerde rijstrook van de Spuiweg in Terneuzen. De melder (gegevens onbekend) reed hierdoor bijna tegen de auto aan.
Toen de agenten op genoemde locatie aankwamen bleek inderdaad dat er een auto, met draaiende motor, stilstond voor het stoplicht op de verkeerde rijstrook van de Spuiweg. De bestuurder, een 47-jarige man uit de gemeente Hulst, zat achter het stuur te slapen.
Uit ademanalyse op het politiebureau bleek dat de man ongeveer 4 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

W-1673-2007 Vernieling ruit, Vlissingen
Tussen vrijdagavond 23.30 uur en zaterdagochtend 07.30 uur is de woonkamerruit van een woning aan de Rembrandtlaan in Vlissingen vernield.
Ook raakte, in de woonkamer, de salontafel beschadigd. Het totale schadebedrag is onbekend.

Z-1674-2007 Diefstal uit auto, Breskens
Tussen vrijdagavond 20.00 uur en zaterdagochtend 07.00 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan Port Scaldis in Breskens.
Uit de auto is o.a. een navigatiesysteem met onbekende waarde weggenomen. Er is geen braakschade aan de auto.

O-1675-2007 Auto rijdt met voorzijde water in, Tholen
Zaterdagochtend rond 09.40 uur is aan Contre Escarpe in Tholen een auto gedeeltelijk het water ingereden.
Een 20-jarige vrouw uit de gemeente Tholen parkeerde haar auto in een parkeervak met de voorzijde van het voertuig in de richting van het water. Vermoedelijk heeft ze de auto niet op de handrem gezet.
Mede door de wind is de auto gaan rillen en van de schuine zijde van de dijk afgerold. Hier door kwam de voorzijde van de auto in het water.

O-1676-2007 Diefstal auto, Oudelande
Tussen vrijdagnacht (vrijdag op zaterdag) 02.00 uur en zaterdagochtend 10.30 uur is een auto die geparkeerd stond aan de Hugo Kostenhoekstraat in Oudelande weggenomen.
Het betreft een blauwe Honda, type Civic met het kenteken ZG-VX-18. De auto is enkele duizenden euro's waard.

W-1677-2007 Lammetje doodgebeten, Ritthem
Vrijdagavond rond 20.30 uur kreeg de politie de melding dat er, aan de Rammekensweg in Ritthem, een lammetje was doodgebeten.
Een 56-jarige vrouw uit Henkenszand was haar honden aan het uitlaten op de zeedijk. Op een gegeven moment was zij een van haar honden kwijt. Ze trof hem aan onder aan de dijk. Toen ze ging kijken zag ze een gewond schaap half in het water liggen. Ook lag er op de dijk een dood lammetje. De eigenaresse van de hond belde zelf de politie. Toen de eigenaar van de schapen ter plaatse kwam bleek dat er nog drie lammetjes gewond waren.
De brandweer heeft geassisteerd om het gewonde schaap uit het water te halen. Alle gewonde schapen zijn naar het bedrijf van de boer vervoerd. De eigenaresse van de hond en de boer regelen de schade onderling.

---- --