Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - inbreker aangehouden                            |
Een politieman die onderweg was naar z'n werk zag 11 mei rond 22.00 uur dat een man probeerde in te breken in een gebouw aan de Houtwal in Zutphen.

Toen de politieman de inbreker aansprak ging deze er vandoor. De agent zette de achtervolging in en kreeg later assistentie van collega's. De man werd op de Emmerikseweg aangehouden. De man, een 41-jarige inwoner uit Zutphen, blijkt voor te komen op de veelplegerslijst van de politie. Hij werd ingesloten voor verhoor en nader onderzoek.

|     |Lochem - uitslaande woningbrand                           |
In Lochem brak 12 mei rond 03.40 uur in een appartementencomplex aan de Walsteeg brand uit in een woning op de bovenste verdieping. Uiteindelijk werden drie mensen in het ziekenhuis behandeld omdat ze rook hadden binnengekregen.

De 20-jarige bewoner werd wakker van het lawaai van de brand en kon op tijd naar buiten komen. De brandweer was snel ter plaatse met vier blusviertuigen. Alle bewoners van het complex werden gewaarschuwd en overgebracht naar het politiebureau voor tijdelijke opvang.

Drie mensen werden naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook ingeademd hadden. Na behandeling konden ze weer naar huis. Een persoon werd ter plaatse behandeld, hij kreeg een epileptische aanval.

De woning brandde geheel uit en ook een aantal aanliggende woningen werden onbewoonbaar door de brand. Het vuur is mogelijk ontstaan bij de TV en de politie sluit niet uit dat er met de TV iets is misgegaan. Technisch onderzoek door de Technische Recherche zal hier mogelijk uitsluitsel bieden.

|     |Zutphen - overval op tankstation                          |
Twee nog onbekende mannen hebben 11 mei rond 21.00 uur een overval gepleegd op een tankstation aan de Emmerikseweg in Zutphen. Ze gingen er zonder buit vandoor.

Een nog onbekende gemaskerde man kwam het tankstation binnen met in zijn hand een pistool of soortgelijk voorwerp. Echter de medewerkster was op dat moment net even buiten de shop en de overvaller trof dus niemand aan die hij kon bedreigen. De medewerkster bonsde van buitenaf op de ramen van de shop en dat bracht de overvaller kennelijk in verwarring. Hij ging er vandoor en rende in de richting van de Zuidwijken. Op hetzelfde moment renden een andere persoon die buiten had gestaan weg in tegengestelde richting, dus richting het centrum.

Bij de gemaskerde overvaller gaat het om een man van ongeveer 20 tot 25 jaar, gezet postuur met een leren jas met capuchon en bontkraag. De andere dader is ook tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij droeg een zwarte trui met capuchon die hij ook op had. Daaronder droeg hij een petje. Beide mannen hadden een getinte huisdkleur.

De politie vraagt getuigen die vrijdagavond rond 21.00 uur iets verdachts hebben gezien of de mannen hebben zien rennen of lopen, contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

|     |Zutphen - inbraak en diefstal auto                        |
Onbekende hebben tussen donderdag 10 en vrijdag 11 mei ingebroken in een bedrijf aan de Gerritsenweg in Zupthen. Daarbij hebben ze naast een kluis met geld ook een bedrijfsauto buitgemaakt.

Een roldeur aan de achterzijde van het pand werd geforceerd. Binnen werd een kluis weggenomen. Daarnaast is ook een bedrijfsauto weggenomen, een zwarte Mercedes Sprinter. In de auto stond nog een aantal meubels die ook meegenomen zijn. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.


---


---


---

---- --