Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Inbraken in woningen                          |
In Apeldoorn werd in het weekend van 11 op 12 mei ingebroken in een woning. De buit bestond uit audio- en videoapparatuur en geld.

Op de Gentiaanstraat werd vrijdag tussen 09.00 en 16.30 uur ingebroken in een woning. De daders kwamen binnen door een raam te forceren. Ze namen een DVDrecorder, camera, computer, flatscreen en een kluisje met geld mee.

|     |Apeldoorn - rijden onder invloed en 6 dagen in de cel     |
Een 34-jarige inwoner uit Apeldoorn bleek bij controle nog een boete open te hebben staan. Omdat hij de boete niet kon betalen, moest hij de vervangende straf uitzitten: 6 dagen in een cel.

De man was 12 mei rond 04.00 uur betrokken bij een kleine aanrijding op de Hoofdweg in Loenen. Bij controle bleek dat hij onder invloed van alcohol reed, hij blies 1,3 promil. Daarnaast bleek hij dus nog de boete te hebben open staan. Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en gaat 6 dagen zitten om z'n straf te voldoen voor de openstaande boete.

|     |Apeldoorn - brand blijkt smeulende afvalbak               |
Een melding van een brand bleek achteraf een smeulende afvalbak. Door tijdig ingrijpen van de brandweer kon erger worden voorkomen.

De brandweer kreeg de melding rond 03.48 uur, 12 mei, dankzij het brandalarm in de horecazaak aan de van Kinsbergenstraat. Bij controle bleek dat een afvalbak smeulde en veel rook veroorzaakte. Daardoor was het brandalarm afgegaan. De schade bleef dus beperkt tot wat rookschade.

|     |Apeldoorn - Verkeerscontrole                              |
De politie Apeldoorn heeft tijdens een grootscheepse verkeerscontrole op 11 mei in Apeldoorn in totaal 115 bekeuringen uitgeschreven.

De controle werd gehouden aan de Burgemeester Roosmale Nepveulaan. Auto's werden van de weg doorverwezen naar een grote parkeerplaats, waar ze uitgebreid werden gecontroleerd.

Voorafgaand aan de controle werd een SMS-bericht verstuurd naar alle bewoners binnen het team Noord-West die zich hebben aangesloten bij SMS-alert. Dit systeem is onlangs ingevoerd als proef in het team Noordwest. Inmiddels hebben zich ruim 1700 bewoners aangemeld voor SMS-alert. Ze werden geattendeerd op de controle met daarbij de oproep veilig te rijden. De controle was gericht op verkeersveiligheid. Door bewoners op deze manier hierop te attenderen hoopt de politie dat mensen ook veilig op weg gaan, dat de auto in orde is, ze de gordel om hebben en hun papieren bij zich hebben. Het SMS-bericht ondersteunde daarmee de verkeerscontrole.

Aan de controle werkten ook het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD), de Veilig Verkeer Nederland, de ANWB, de Douane en de Inspectie Verkeer en Waterstaat mee. Ook een drugshond werd ingezet.

In totaal werden 893 voertuigen gecontroleerd. Alle bestuurders moesten een blaasproef afleggen, maar niemand had teveel gedronken. De meeste bekeuringen werden uitgeschreven voor technische mankementen of het niet in orde zijn van autopapieren. Zo werden boetes uitgeschreven voor lekke uitlaten, foutief geplaatste kentekenplaten, overbeladen of niet goed aangekoppelde aanhangwagens, verlopen APK, verlichting en onvoldoende zicht naar buiten door het beplakken van autoruiten. Drie auto's bleken onverzekerd, één bestuurder had een ongeldig rijbewijs en 14 mensen droegen geen gordel.

Er werden ook 14 taxi's gecontroleerd. Er werden 7 bekeuringen uitgedeeld en 5 waarschuwingen gegeven. Daarbij ging het om een ongeldige chauffeurspas en een taxi waarvan de APK verlopen was. Andere overtredingen waren o.a. het niet invullen van een weekstaat die verplicht in de taxi aanwezig moet zijn.

De Vreemdelingenpolitie controleerde 36 vreemdelingen. Eén persoon werd staandegehouden op grond van de Vreemdelingenwet omdat zij op dat moment onvoldoende kon aantonen op welke titel ze in ons land verbleef.

De ANWB repareerde op verzoek van de eigenaren 20 auto's, o.a. verlichting en technische mankementen.

|     |Apeldoorn - autokrakers aangehouden                       |
Op aanwijzing van een getuige heeft de politie Apeldoorn 11 mei rond 16.20 uur twee inwoners uit Beekbergen aangehouden op verdenking van poging tot autodiefstal.

De getuige zag hoe de twee mannen zich verdacht ophielden bij een fietsenstalling van een school aan de Anklaarseweg. De getuige hield de twee in de gaten en hield de politie voortdurend via de mobiele telefoon op de hoogte. De politie kreeg daarnaast melding dat op de parkeerplaats bij de school een auto was opengebroken. De twee mannen, 27 en 37 jaar oud, werden vervolgens op de Regentesselaan aangehouden. Beiden bekenden al vlot hun betrokkenheid bij de poging tot diefstal van de auto. Mogelijk komen ze ook voor andere diefstallen of pogingen daartoe in aanmerking. Ze zijn ingesloten voor verder verhoor en onderzoek.


---


---


---

---- --