Digitale Gemeente Houten

Houtens jong talent speelt in Schalkwijks concert

zaterdag 28 april 2007 - Bron: Stichting Vrienden van het Bätz-orgel

Wilma Pistorius is 17 jaar en ze woont in Houten. Ze speelt al sinds haar vierde jaar cello en heeft inmiddels een hoog niveau bereikt. Ze is te beluisteren in een concert in de RK-kerk van Schalkwijk op zaterdag 12 mei 2007.

Daar treden naast Wilma andere muzikale talenten op, in leeftijd variërend van 11 tot 17 jaar. Ze zitten allemaal op de Academie voor Muzikaal Talent waar ze onder leiding van gerenommeerde leerkrachten werken aan hun muzikale ontwikkeling.

Beestenboel
In de Schalkwijkse kerk maken ze er een beestenboel van. Op het programma staan allerlei composities die met dieren te maken hebben. Zo is de zwaan van Camille Saint-Saëns te horen uit het Carnaval der dieren. Maar er klinken ook een vlinder, een bij en een giftige spin. En horen we daar in een stuk voor orgel niet de koekoek? Het programma wordt toegelicht door Erika Waardenburg.

Hoewel het programma gespeeld wordt door jonge musici, is er veel te genieten zowel voor jong als oud. De toegangsprijs is 5 euro. Kinderen en donateurs betalen 2,50. Het concert begint om 15.00 uur.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).