De Melkweg

Muzikantendag 2007
Bomvol met tips en trucs voor een muzikale carrière

Met o.a. Luie Hond, Marike Jager, The Apers, Flip van der Enden (Kink FM) en Jan Smeets (Pinkpop)

Zaterdag 12 mei ( Melkweg (hele gebouw), Cinecenter & Sugarfactory ( aanvang: 11.00 uur ( E 16,00 (geen verplicht lidmaatschap)

Buma Cultuur organiseert zaterdag 12 mei Muzikantendag in Melkweg, Sugar Factory en Cinecenter, Amsterdam. Met toevoegingen als Luie Hond, Marike Jager, The Apers, Flip van der Enden (Kink FM) en Jan Smeets (Pinkpop) is het programma nu compleet.

Van een vuige rock 'n rollworkshop met The Apers, de reggaesound van Luie Hond, het kneden van beats en flows met oa Typhoon, Neenah en Cilvaringz tot een workshop Songschrijven met Marike Jager, alles komt aan bod tijdens de Muzikantendag. Bijvoorbeeld tijdens het programma-onderdeel Rock ON Roll, The Stories van Productiehuis Oost-Nederland, hier zullen de sappige (backstage) verhalen te horen zijn van Kevin Aper (The Apers), Jan Smeets (Pinkpop), Ellen ten Damme en Flip van der Enden (Kink FM).

Waarom levert je eerste optreden vaak een teleurstellend geluid op? En hoe is dit te voorkomen? De antwoorden worden gepresenteerd door Gitarist Magazine tijdens Het Podium op 101. En wat te denken van een workshop Gitaar Smashen? In de Galerie van de Melkweg vindt het Demospreekuur plaats. Hier kan iedereen zijn of haar demo voorleggen aan experts als Alain Verhave (CNR), Arjan Domhof (Hedon) en Chris Dekker (Grolsch Grote Prijs van Nederland). Daarnaast zijn er info-stands van Buma/Stemra, BV POP, FAPK, NTB, Sena en Stichting Norma. Aan het eind van de dag worden de Duiveltjes uitgereikt, de muziekprijs van het Nationaal Pop Instituut voor de beste popmuzikanten van Nederland.

Zowel de honderdvijftig bekende muzikanten, vertegenwoordigers van platenmaatschappijen en podia als de experts op het gebied van produceren, opnemen, juridische vraagstukken vertellen je op Muzikantendag werkelijk 'alles wat je moet weten als muzikant'!

's Avonds vindt de finale van de SENA Performers POPnl Award 2007 plaats, gratis te bezoeken met een Muzikantendag-ticket. In deze nieuwe landelijke competitie spelen dertien bands - afgevaardigd door de leden van POPnl - uit de twaalf provincies en de stad Amsterdam voor een kritische jury van programmeurs van festivals en podia uit heel Nederland. De winnaar is de act die het meest geboekt wordt door de aanwezige programmeurs.

Muzikantendag, 12 Mei 2007, Melkweg, Cinecenter, Sugar Factory

Zaal open 10.30 uur - Aanvang 11.00 uur - Tickets (E 16,- excl. reserveringskosten, geen verplicht lidmaatschap) zijn verkrijgbaar bij de Melkweg, AUB Ticketshop, Uitburo (0900-0191 - E 0,40pm), Ticket Service (0900 - 3001250 - E 0,45pm), 150 grotere postkantoren, GWK stationskantoren, www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen. De voorverkoop is al gestart.

Meer info over Muzikantendag: www.muzikantendag.nl
Meer info over SENA Performers POPnl Award 2007: www.POPnl.nl

Georganiseerd door Buma Cultuur, met medewerking van Sena Performers

De programmering is tot stand gekomen in samenwerking met BGIN, BV Pop / FNV Kiem, Gitarist, IMMF, Interface, Keyboard Plus, Ongekend Talent, POP NL, Productiehuis OostNederland en Slagwerkkrant.

Voor de redactie:
Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Inge Groen (Communicatie Events, Buma Cultuur), 035 621 87 48, inge.groen@bumacultuur.nl
Of Dorien Morselt (publiciteit Melkweg), 020 531 8181, dorien@melkweg.nl

-----------------------

---- --