Ingezonden persbericht

7-5-2007

Jonge Democraten denken mee over toekomst D66

Volgende week is het jaarlijkse congres van D66 waar onder andere het discussiestuk 'Klaar voor de Klim' aan de leden wordt voorgelegd. De Jonge Democraten, de jongerenorganisatie gelieerd aan D66, denken mee over de toekomst van D66. Ondanks de wederzijdse onafhankelijkheid voelen de jongeren zich erg betrokken bij de partij die ook wel hun moederpartij wordt genoemd.

Om een breed gedragen standpunt in te nemen werd een aantal weken geleden een enquête onder de leden gehouden. De jongeren vinden dat D66 vooral bestaansrecht heeft om haar toekomstgerichtheid en inzet op persoonlijke vrijheden. 'Door samen te werken aan deprivacy campagne die de Jonge Democraten op maandag 7 mei voeren, laat D66 blijken de juiste ambitie te hebben', vindt Ton Monasso, voorzitter van de Jonge Democraten. D66-partijleider Alexander Pechtold en Europarlementariër Sophie in 't Veld zullen in Tilburg folders helpen uitdelen.

Op het congres van D66 van zaterdag 12 mei in Rotterdam zal JD-voorzitter Ton Monasso spreektijd krijgen. Hij zal dan ingaan op wat de Jonge Democraten vinden over de toekomst van D66. 'Het gaat nu vooral over de positie van D66 in de oppositie. Dat is natuurlijk een hele omschakeling na jarenlange regeringsdeelname. Wij zullen D66 adviseren een scherpe en consistente lijn te kiezen, waarbij langetermijnpolitiek en persoonlijke vrijheden voorop staan ', aldus Monasso.