Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Actie 'Kom in de bus' biedt deelnemers een verrassende middag (persbericht 037, 08 mei 2007)

Aankomende zaterdagmiddag 12 mei worden in de bioscoop en het gemeentehuis de ruim 125 volwassenen en 40 kinderen ontvangen die zich hebben opgegeven voor de actie `Kom in de bus'. Deze deelnemers komen uit omliggende gemeenten en willen Hoogezand-Sappemeer beter leren kennen.

Zij krijgen een compleet verzorgde middag aangeboden die onder andere bestaat uit een bustoer met een museumbus en een bezoek aan de informatiemarkt in het gemeentehuis. Kinderen die met hun ouder(s) meekomen kunnen die middag gratis film kijken in de bioscoop.

Hoogezand-Sappemeer heeft ontzettend veel prachtige plekjes die niet of nauwelijks bekend zijn. Ook de voorzieningen zijn talrijk en van hoog niveau. Samen met bedrijven en instellingen in Hoogezand-Sappemeer wil de gemeente de bezoekers deze middag zelf laten ervaren dat Hoogezand-Sappemeer veel te bieden heeft.

Informatiemarkt met woningaanbod, cultuur en educatie

De deelnemers aan deze middag hebben zich opgegeven tijdens de presentatie van de gemeente op de beurs Wonen & Co. Deze mensen gaan per museumbus een rondrit door de gemeente maken. Op de informatiemarkt in het gemeentehuis wordt informatie gegeven over Hoogezand-Sappemeer. Denk aan scholen, theater, sport, bibliotheek, VVV en nieuwbouwplannen. De makelaars en de woningcorporaties tonen hun woningaanbod in onze gemeente. De kinderen kunnen gratis film kijken in de bioscoop en na afloop krijgt iedereen die zich heeft opgegeven voor deze middag een goed gevulde tas mee met cadeautjes van bedrijven uit onze gemeente.

De busrit en de filmmiddag zijn gereserveerd voor de mensen die zich vooraf hebben opgegeven. De informatiemarkt in het gemeentehuis is voor iedereen vrij toegankelijk (van 13.30 tot 17.00 uur).

De actie `Kom in de bus' is gestart op de beurs `Wonen & Co' afgelopen maart in Martiniplaza en is onderdeel van de citypromotie van Hoogezand-Sappemeer.

De deelnemers aan de actie `Kom in de bus' komen uit omliggende gemeenten als Leek, Groningen, Veendam, Roden en Emmen.

Programma* `Kom in de bus' - zaterdagmiddag 12 mei 2007

12.30 - 13.00 uur Ontvangst in bioscoop CineCity met thee en koffie. Gelegenheid voor

intekenen van kinderen voor de film.

13.10 uur Kort welkomstwoord door wethouder Cor Drost en/of Frans Luijckx

13.30 uur Start film voor de kinderen (einde film ca 15.45 uur)

13.30 uur Start rondrit met museumbus

ca 15.00 uur Aankomst gemeentehuis en bezoek aan informatiemarkt

ca 15.45 uur Ophalen kinderen in de bioscoop

17.00 uur ` Einde

(*programma onder voorbehoud)