Recordbedrag 75 's-Heerenbergfietsers voor kankerbestrijding

11.05.2007 / 14:33 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Kwf kankerbestrijding

Kwf kankerbestrijding

http://www.kankerbestrijding.nl

1200 kilometer op de fiets voor de kankerbestrijding

75 Fietsers uit 's-Heerenberg fietsen een van de hoogste bedragen ooit bij elkaar in de strijd tegen kanker

Amsterdam, 11 mei 2007 - Op zaterdag 12 mei stappen 75 fietsers van de Stichting Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding op de fiets om een afstand van 1.200 kilometer door Vijf Landen af te leggen en daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Inclusief deze sponsorfietstocht heeft de Stichting Bergh in het Zadel in totaal over 6 fietstochten een bedrag een miljoen euro bij elkaar gefietst. Het bedrag van deze tocht heeft inmiddels de 400.000 euro overschreden.

Op zondag 20 mei hopen de 75 fietsers met dit enorm hoge bedrag gezond en wel te finishen. Als het de Stichting Bergh in het Zadel gaat lukken, heeft ze de een van de hoogste giften binnen gehaald dat ooit werd ingezameld door een particulier initiatief voor KWF Kankerbestrijding.

Dit jaar organiseert de stichting een Vijf Landentocht die zal gaan zoals de naam al zegt door 5 landen. Tijdens de tocht van ruim 1.200 kilometer gaan de 75 fietsers door de Eiffel, de Vogezen en de Belgische Ardennen. In België wordt een groot gedeelte gefietst op de route van de Ronde van Vlaanderen met als krakers de Bosberg en de Muur van Geraardsbergen. Het vertrek is op zaterdag 12 mei vanuit 's-Heerenberg en daar hoopt men op zondag 20 mei 2007 weer gezond en wel met veel geld aan te komen.

Onderzoek geadopteerd
Fietsers van de stichting 'Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding' hebben in overleg met KWF Kankerbestrijding gekozen om met dit bedrag financieel steun te verlenen aan een onderzoek van het UMC Radboud te Nijmegen naar het gebruik van de computer bij het beoordelen van de borstfoto's. Het onderzoek, dat geleid wordt door dr.ir. Nico Karssemeijer, ontvangt voor het tweede jaar financiële steun uit de sponsorfietstocht van de Stichting Bergh in het Zadel.

Trots
Dr.ir. Nico Karssemijer: 'Wij zijn trots op de fietsers dat zij zoveel geld bij elkaar trappen. Dat zij dit jaar nog meer geld inzamelen stelt ons in staat om een computerprogramma te ontwikkelen dat de radioloog ondersteunt in het interpreteren van borstfoto's. Het idee is hierbij om het computersysteem uit te rusten met een verzameling van duizenden röntgenfoto's van borsten met afwijkingen. Afwijkingen op nieuwe foto's kunnen dan vergeleken worden met afwijkingen op de bestaande foto's. Dit maakt het voor ons makkelijker om een uitspraak te doen over de ernst van de afwijking om zo nog vroeger borsttumoren op te sporen. Zo vechten we met z'n allen om de sterfte aan borstkanker verder te laten dalen.'