Gemeente Rotterdam

Raadsleden Mixen in de Laurenskerk

Vijf raadsleden nemen zaterdag 12 mei van 11.00 tot 14.00 uur deel aan een mixbijeenkomst van Welkom in Rotterdam. De vijf raadsleden (P.D.Th. van Houte , A.G. Fähmel en F. van der Hilst van Leefbaar Rotterdam, en M.G.J. van Muijen en P.M. Wijntuin van de PvdA) zijn persoonlijk door wethouder Kaya (participatie en cultuur) uitgenodigd.

Allen zijn lid van de raadscommissie Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie. De bijeenkomst vindt plaats in de Laurenskerk. Nadat de deelnemers door middel van de speeddate-methode met elkaar hebben kennisgemaakt, zullen ze onder leiding van een gids de Laurenstoren beklimmen.

Bijdrage aan participatie gemotiveerde inburgeraars Wethouder Orhan Kaya heeft in mei 2006 al een keer meegedaan met een mixbijeenkomst van Welkom in Rotterdam. In zijn uitnodiging aan de raadsleden benadrukte de wethouder dat het mixen een unieke kans is om betrokkenheid bij de stad te laten zien en in korte tijd een bijdrage te leveren aan de participatie van gemotiveerde inburgeraars.

Ruim 700 'oude' en 'nieuwe' Rotterdammers zijn al op pad geweest Vanaf de start van het project, zijn er al ruim 700 koppels op pad geweest, om de stad én elkaar beter te leren kennen. De methode die Welkom in Rotterdam gebruikt, het 'speeddaten', blijkt een geslaagde manier te zijn om oude en nieuwe Rotterdammers met elkaar te laten kennismaken. Omdat er een kortdurende tijdsinvestering gevraagd wordt (drie tot vijf keer met elkaar op pad in drie maanden tijd), bereikt het project ook Rotterdammers die zich normaal gesproken niet snel opgeven voor vrijwilligerswerk.

Partners
Welkom in Rotterdam is een project van Stichting Mara dat mede wordt gefinancierd door de gemeente Rotterdam. Vrijwilligers worden gekoppeld aan mensen die behoefte hebben aan ondersteuning. Er wordt samengewerkt met de ROC's Zadkine en Albeda College en Woningbouwcorporatie Woonbron. Het Historisch Museum het Schielandshuis en het Maritiem Museum Rotterdam stellen gratis kaartjes beschikbaar voor deelnemers. Welkom in Rotterdam wil deze culturele samenwerking op korte termijn uitbreiden.

Bron: Bestuursdienst, 11-05-2007