CDA

11 mei 2007 - Nieuws -

12 mei: Dag van de verpleging

Het CDA heeft tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen en de coalitieonderhandelingen ingezet voor verpleegkundigen en verzorgenden. Het hart van de gezondheidszorg wordt gevormd door de patiënt in relatie tot de hulpverleners, vaak de verpleegkundigen en verzorgenden.

We moeten af van de bureaucratie in de gezondheidszorg. De mensen moeten weer werken aan het bed, en niet langer achter een bureau. Dat kan als we overbodige regels schrappen.
Graag hoort het CDA van de verpleegkundigen en verzorgenden zélf welke overbodige regels er moeten verdwijnen.
Het CDA wil dat mensen die met passie voor dit vak gekozen hebben dit ook zonder al te veel bureaucratische regels kunnen uitoefenen. Het CDA erkent de noodzaak van een gezonde gezondheidszorg en een belangrijke peiler hierbij zijn de verpleegkundigen en verzorgenden. Samen moeten we werken aan een gezonde gezondheidszorg. Op de dag van de verpleging staan we stil bij het feit dat de passie er nog steeds is en dat er in de gezondheidszorg elke dag meer dan 425.000 verpleegkundigen en verzorgenden zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens. Daar mogen we best eens per jaar bij stil staan. We moeten het samen doen. Samen werken en samen leven!

Binnen het CDA is er een speciale commissie (fractie begeleiding commissie van de Verpleging & Verzorging) bestuurd en bemenst door verpleegkundigen en verzorgenden uit het werkveld. Kijk voor meer informatie op www.cda.nl/fbcvenv.